A treia oara a fost cu noroc. Avem constructor pentru cresa ce va fi ridicata in zona Lipovei, la Timisoara

TIMISOARA. La aproape patru luni de la lansarea licitatiei, municipalitatea a semnat contractul pentru ridicarea unei crese in zona Lipovei. La a treia incercare, lucrarea a fost adjudecata.

CITESTE SI; Indemnul batjocoritor al celui mai bogat consilier local pentru timisorenii de pe Budai Deleanu ramasi peste noapte fara locuri de parcare pentru masini

Cladirea in care vor fi ingrijiti micutii pana in 3 ani va fi amenajata pe un teren al Primariei, pe strada Ion Ionescu de la Brad.

Firma care a castigat licitatia este Avasi Prodcom, din Satu Mare, singurul ofertant, care are la dispozitie un an si jumatate pentru a construi noua cresa.

Firma care a castigat licitatia – Avasi Prodcom – are 18 luni la dispozitie sa ridice noua cresa. Aceasta va avea 29 de locuri si va costa 5,6 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene.
Stim ca numarul de locuri în cresele de stat din Timisoara este insuficient si de aceea ne grabim sa satisfacem cerintele timisorenilor. Anul acesta vom da drumul lucrarilor de constructie a inca doua noi crese – pe Bogdanestilor si in Ciarda Rosie -, iar alte doua le vom construi cu ajutorul CNI. Totodata, pregatim documentatia si pentru altele noi, astfel incat in urmatorii ani sa dublam numarul de locuri în cresele de stat din oras„, a anuntat viceprimarul Ruben Latcau, pe pagina sa de Facebook.

1 milion de lei din acesti bani sunt fonduri europene obtinute inca din 2018.

Cand va fi gata, cresa va deservi 29 de copii.

Va reamintim, la inceputul acestei luni, primaria a mai lansat o licitatie pentru construirea unei crese pe Calea Bogdanestilor, la care vor avea acces copilasii din Ronat si imprejurimi.

Constructia urmeaza sa aiba parter si un etaj pe o parcela de 3000 mp. Cladirea va avea o suprafata utila de aproximativ 1.100 mp si va gazdui, la parter, 4 sali de grupe, 4 dormitoare, spații tehnice/depozitare, spatiu multifunctional, cabinet medical, grupuri sanitare. La etaj vor spatii administrative, bucatarie, spatii tehnice/depozitare, spalatorie, spatii pentru socializare. Apa calda va fi asigurata cu ajutorul a doua centrale termice pe gaz, dar si cu ajutorul unui sistem cu panouri solare.

In jurul cladirii ar urma sa fie amenajata si o zona verde, de aproape 1800 de metri patrati.

Valoarea estimata fara TVA a contractului de executie a obiectivului este de 5.380.490,86 lei (5,3 milioane de lei). Durata de realizare a investitiei va fi de 20 de luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.