Momentul in care drumul largit la 4 benzi spre Aeroportul Timisoara va fi gata. Anuntul Consiliului Judetean Timis. Foto

TIMISOARA. Vesti bune de pe santierul drumului care leaga soseaua de centura cu Aeroportul International Traian Vuia Timisoara. Lucrarea se apropie de final.

CITESTE SI: Podul Turcului de langa Timisoara ar putea fi reparat de Consiliul Judetean. E asteaptat un raspuns de la Directia de Cultura

Largirea la patru benzi de circulatie a tronsonului de sosea care asigura conexiunea intre Centura de Nord a Timisoarei si Aeroportul Timisoara va fi gata la inceputul lunii septembrie a acestui an, da asigurari vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Cristian Mos.

Avem termen finalul acestei luni pentru acest drum, cu tot cu trasarea marcajelor. Am acceptat doar o mica intarziere pentru plantarea copacilor, pentru ca este nevoie de conditii meteo propice pentru aceasta operatiune”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Mos, vicepresedintele CJT.

Potrivit lui Mos, in zilele urmatoare va fi asternut stratul de uzura pe acest drum si montate rigolele.

In februarie anul trecut a fost semnat contractul de largire a acestui sector de drum cu firma Super Construct. Contractul are o valoare de 13,4 milioane lei cu tot cu TVA, adica peste 2,8 milioane de euro. Acest lucru inseamna ca pentru fiecare kilometru se vor cheltui 1,1 milioane de euro.

Banii necesari largirii acestui drum atat de important pentru soferii care doresc fie sa ajunga la Aeroport, fie pe centura ocolitoare a Timisoarei si de acolo mai departe spre autostrada, au fost deja alocati inca din 2018 prin PNDL.

Cei 2,53 kilometri de drum ar fi trebuit sa fie gata in opt luni, insa s-a intarziat din cauza pandemiei.

Potrivit contractului, a fost modernizat iluminatul public, s-au construit piste de biciclete, au fost amenajate doua intersectii, plus legaturile cu drumurile laterale.

Drumul judetean DJ 609 D este situat pe teritoriul comunei Ghiroda si asigura legatura dintre Centura ocolitoare a municipiului Timisoara si Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mos spunea ca la 1 iulie va fi gata si Mosnita.Si imediat incepe scoala si nici macar un bec nu au pus si mai au mult de lucru (si sa nu vb nimic de calitatea execrabila a lucrarii)sa termine.Asa ca cu termenele lui Mos la Mos Craciun.

  2. Nu arde nici macar un bec de la aeroport si pana in Ghiroda, iar in Ghiroda , de abia de la jumatatea drumului spre Timisoara mai arde cate un bec, restul, moarte.
    Frumos!

  3. Oare nu vor si chinezi sa investeasca in Timisoara ?? Nu de alta dar intr un an sau 2 vor face ce nu au facut acestia in 30 de ani si mult mai mult.