Premiera nationala, la Timisoara. Se da startul Campionatului Liceelor la padel

TIMISOARA. Inspectoratul Judetean Timis in parteneriat cu Asociatia Club Sportiv Padel Timisoara si Stiri pentru copii lanseaza din aceasta toamna Campionatul Liceelor @padelcenter, o competitie care se va desfasura pe tot parcursul anului scolar.

CITESTE SI: Timisoara devine capitala europeana a teatrului. Toamna se numara spectacolele la FEST-FDR 2021

Elevii vor fi motivati si cu premii in bani, dar inainte de a se inscrie in intrecere, scolarii vor avea parte si de antrenamente gratuite pentru a invata regulile padelului si cum se joaca acest sport.

Miza noastra este sa promovam sportul la cel mai inalt nivel in randul elevilor din judetul Timis si din Timisoara. Nu numai ca ii invitam pe liceeni sa descopere acest sport nou, padel, care e mai putin cunoscut in Romania, fiind unul din cele mai noi sporturi la nivel mondial, ci le dam sansa sa se implice intr-o competitie sportiva cu miza mare, la finalul careia pot castiga premii substantiale. Credem ca tinerii de azi au nevoie mai mult ca oricand sa fie implicati in activitati sportive care sa ii ajute sa se dezvolte armonios, iar alaturi de partenrii nostri ii invitam sa practice aceasta noua ramura sportiva”, declara Marin Popescu, inspectorul general al ISJ Timis.

Exista nenumarate motive pentru care merita descoperit padelul. Amintim cateva dintre acestea. Padelul este un sport dinamic caracterizat prin schimburi lungi de mingi si puncte spectaculoase. Natura competitiva a padelului in combinatie cu caracterul sau social face din padel o activitate placuta si distractiva. Intr-o partida de padel se consuma aproximativ 600 de calorii. Studiile au demonstrat ca acest sport este benefic atat pentru sanatatea fizica cat si pentru cea mentala a practicantilor. Tototdata, padelul ajuta la dezvoltarea mobilitatii, a echilibrului, a vitezei, fortei si a coordonarii”, arata reprezentantii Asociatiei Club Sportiv Padel Timisoara.

Echipa care va castiga competitia din anul scolar 2021-2022 se va alege cu un premiu de 6000 de lei, argintul va fi premiat cu 5000 de lei, iuar ocupanta locului al treilea va primi 4000 de lei.

In vederea participarii la CAMPIONATUL LICEELOR @padelcenter, liceenii din Timisoara si din judetul Timis au la dispozitie baza sportiva Padel Center pentru antrenamente gratuite, zilnic, intre orele 10:00 si 16:00, pe toata durata anului scolar ce va incepe in 13 septembrie.

Primele antrenamente de padel incep in acest sfarsit de saptamana. in zilele de vineri, 20, si sambata, 21 august, cunoscutul antrenor Rafael Eduardo Moreno de la Torre vine la Timisoara si sustine, doua zile de antrenamente-scoala pentu liceeni si pentru toti cei care vor sa descopere acest sport nou. in 2012, Rafael Eduardo Moreno de la Torre si-a obtinut certificatul de instructor de padel de la Academia RFP Padel Plus si tot de atunci preda. El recomanda padelul deoarece este un sport foarte accesibil si poate fi savurat de jucatorii de toate nivelurile si varstele.

Liceenii si toti cei interesati se pot programa la o sesiune de antrenament cu Rafael Eduardo Moreno de la Torre telefonic (0786450073) sau pe retelele sociale ale bazei sportive Padel Center Timisoara.

Padelul e un sport de socializare care se joaca, la dublu, cu rachete de forma celor de tenis, insa fara corzi. Se joaca pe un teren inconjurat de pereti din sticla. Padel Center Timisoara e singurul club cu terenuri profesioniste de padel din jumatatea de vest a Romaniei, spatiile de joc fiind dotate dupa standardele World Padel Tour.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.