Biciclistii sa aiba liber la circulatie in centrul Timisoarei, cu viteza redusa si restrictii. Propunerea USR PLUS care vrea sa deschida zona pietonala pentru pedalat

TIMISOARA. USR PLUS va supune votului in Consiliul Local un proiect de hotarare ce le va permite biciclistilor sa circule din nou prin zona pietonala la Timisoara.

Initiat de trei membri USR PLUS, consilierul local Ana Munteanu (suspendata din partid), consilierul local Ovidiu Merean si fostul consilier local Dan Resitnec, devenit sef de cabinet al primarului Dominic Fritz, proiectul propune o limitare de viteza, respectiv o alta de acces pe unele strazi in intervale orare.

CITESTE SI: Controale fulger in restaurante, supermarketuri si fast-food-uri la Timisoara. Doua localuri si hala unei piete au fost inchise, iar amenzile s-au ridicat la aproape 100.000 de lei

Ana Munteanu, cea care a descins cu jandarmii im primavara intr-un restaurant din Timisoara, si Ovidiu Merean s-au intalnit cu cativa biciclisti joi seara, iar in urma discutiilor au fost trase niste concluzii si vor fi stabilite unele reguli pe care cei care folosesc transportul pe doua roti vor trebui sa le respecte daca vor pedala prin zona pietonala. Acestea vor fi inaintate Comisiei de Circulatie.

Permiterea tranzitului zonei centrale la o viteza scazuta, de 5 sau 10 km/h, si realizarea unor semnalizari in concordanta, limitarea accesului in zonele aglomerate (Piata Operei si strazile Alba-Iulia, Vasile Alecsandri, Florimund de Mercy, precum si bucata din str. Eugeniu de Savoya delimitata de aceste doua strazi din urma) seara (intre orele 18-22), exclusiv pe perioada vremii bune (lunile mai-septembrie); in restul timpului pedalatul cu viteza scazuta este si aici aplicabil„, au transmis reprezentantii USR PLUS Timis, care sustin ca ‘spatiul public e al tuturor si ar trebui impatit echitabil‘.

USR-istii sustin ca proiectul poate fi consultat pe site-ul primariei Timisoara, insa pana la ora redactarii acestui articol, acesta nu se afla postat nici in sectiunea proiectelor de hotarare, dar nici in cea rezervata dezbaterilor publice.

Nu toti biciclistii sunt insa de acord cu noul proiect de hotarare .

Va rog INTAI SA VA ASIGURATI ca aveti mijloacele si cadrul legal de a-i amenda pe cei care nu respecta aceste reguli.!! Altfel, iar o sa fie o masura care va aduce multe polemici / accidente si multi vinovati neprinsi si nepedpsiti„, a comentat unul dintre biciclisti.

Daca viteza e limitata la 5km/h inseamna ca trebuie sa mergi pe langa bicicleta. Si la 10km/h o sa ai dificultati in a-ti pastra echilibrul„, scrie un altul.

Daca tot se circula la pas cu bici,pai atunci nu era mai bine sa o impingem si tot o data reducem pericolele de accidente?„, este opinia unui alt biciclist.

Va reamintim, potrivit Codului Rutier, in prezent, biciclistii pot primi amenzi intre 870 si 1.160 de lei, daca sunt prinsi circuland in locuri interzise, in timp ce aceia care merg cu trotinete, role sau altfel de mijloace alternative in zonele cu restrictii, pot primi sanctiuni de la 200 la 800 de lei.

Conform unei decizii luata in anul 2015 la Timisoara de vechea administratie, accesul biciclistilor in zona pietonala a orasului a fost interzisa. Acestia au voie sa traverseze acest perimetru doar pe langa biciclete, altfel risca sa fie sanctionati.

Asadar, ramane de vazut ce vor decide consilierii locali in privinta acestei initiative a USR PLUS.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sunt curios cum coana Ana se va plimba cu copilul printre biciclete. Abia astept sa-i vad regretul si urmatorul proiect de anulare pentru proiectul stupid.

  2. Dați liber la biciclete și în scurt timp nu-i va mai putea controla nimeni mă întreb cine să controleze ceva în orașul acesta este pierdut de sub control orice .

    • Nare ce cauta în Politică, unde trebuie sa mai fii si oleaca CEREBRAL, nu doar emoțional aberant… Duduia asta e RUPTA DE REALITATE. Du-te femeie pe malul Begai sa vezi HAOS cind ies familiile la plimbare cu copii, și vin cu viteze halucinante furnizorii de mincare și ce bătăi și alte conflicte s-au iscat. La fel va fii și pe centru. NU E DESTUL CA SAU BĂTUT TIGANII DE NEAU FACUT DE RISUL TUTUROR, cu imaginile de scaune zburind la Mac?
      Cind vreau musai pe bicicleta, trec PRIN SPATELE Pieței Operei și nu țin neapărată sa trec prin mijlocul ei, ca să fac slalom printre oameni.
      In loc sa va ocupați de BORDURILE INALTE a pistelor existente, voi puneți caru naintea boilor… De parcă asta era problema principala a bicicliștilor din TM: PLIMBATU PE CENTRU…
      Va duceti la vale voi USR și nici măcar nu realizati…

      • Ana „Pauker” Munteanu, zisă și „mwoartea
        pasiunii” sau, mă rog a „libidoului”!
        Oare cine își face pomană cu ea, de o tot promovează, a se citi ” o baga în față, la înaintare”?
        Ia ghici ghicitoare?

        • piticot zis piticu’ erotic cumva???

  3. Asta nu-i gagica aia ca a organizat un black ops la restaurant ? Parca si suspendata pentru extremism din propriul ei partid extremist ? Vrea sa organizeze o operatiune sub acoperire pe bicla ? Primului biciclist sau trotinetist care intra in mine pe spatiul pietonal ii promit o intalnire tete-a-tete cu asfaltul/piatra cubica. That’s a promise.

  4. asta nu ii nulitatea aia de Ana nu stiu cum?

    • Ana cu tricou Gestapo!!! (Ana Pauker)

  5. Deci dupa un an de la alegeri, au venit cu un singur proiect, care si acesta este controversat.

    Acuma intaleg visul oricarui bitziclist este sa mearga prin centru. Practic se simt oprimat si discriminat daca nu da si el o pedala pe corso.

    Si mie mi se pare discriminatoriu sa impart trotuarul si asa ingust cu un bicilist.

    Cand se va aproba aceasta lege, voi merge intentionat pe asa zisele piste de biciclete, iar pentru ca sunt batran voi fi surd si nu voi auzi soneria. Sa vedem daca le convine baietilor astea sa se dea jos de pe biciletq, desimtirea poate fi bidirectionala nici o problema.

    Vor exista cateva accieente si se va calma si treaba asta.

    Este bine, bravo USR! Go go bitzigla!!!

    • Atita inabilitate, (sa nui zic PROSTIE) Doar de la niste agiamii ca speranțele politice USR, puteau veni.
      Exact la fel au făcut și cu ZOO! Mergeți la USZODA sa vedeți cum NU s-a mai intimplat nimic dupa descinderea en fanfar a lui Fritz cu multă presă și promisiuni deșarte… Doar la asta sunt buni:GARGARĂ MEDIATICĂ pe Fcb.
      Doamne cit de idiot am putut sa fiu să vin din vacanță din vîrf de munte doar ca să le dau votul🙉

      • Da ai dreptate băi cretinule !! Și din păcate nu ați fost putini care ați su*to original !
        Nici nu v-ați pus întrebarea măcar ce caută acest boschetar din partidul verzilor german într-o trupa de p*p*nari care și ăia la rândul lor v-au mințit și vă mint in continuare că ar fi de dreapta când toată lumea la Bruxelles știu că sunt de stânga inafară de voi niște maimuțe opărite !!

  6. Voi insista ca doar biciclistii pederasti sa aiba voie prin centru!

  7. Oare care suflet nefericit a lasat-o pe asta gravida? Chiar ca dragostea e oarba (din toate punctele de vedere)!

  8. Piticii-de-gradina-la-fund-cu-vaselina (USR) au comis-o din nou. Ma tot mir cate imbecilitati mai pot produce. Proiectul e nefericit si va alunga familiile cu copii din centru. Numai bine se va umple centrul de imigranti si LGBT-isti. Asta e Timisoara pe care o dorim?

  9. Care-i mai urita, Ana sau Mihaila? Iti dai seama cum se cred aceste fufe tinere si fara prea multa pregatire, niste vedete „politice”.

    • Asta si-a trecut in CV ca e lobista. Cred ca autocorectorul i-a modificat momentul de sinceritate in ca a vrut sa scrie ca e mxista.

  10. Urata cu crengii ///pfoai de pola mea ce fetze de looseri au cu toti ….

  11. Dragi romani morali-crestini, asociati-va cu partidele astea ca va ratati politic!

  12. Nu va mai jucați cu acest oraș ca va ieși lumea în stradă. Mulți v au dat credit insa vad xa va bateți joc de acest oraș. Deci nu fiți mai nesimțiți decât cei de la PNL și PSD ca deja ne am saturat de voi. Chiar nu îmi vine sa cred ca de incompetenți sunteți.

  13. Oameni buni ! Nu sunt PSD-ist , da de USR m-am saturat pana in gat ! Trebuie sa ai tupeu maxim ca sa o scoti pe aratarea asta la inaintare !

  14. E absurd sa trebuiasca sa suportam nulitatea asta de fiinta. Pe bune.

  15. Cam subtirel planul, in afara de refrenul fixist “sa anulam” ce ne facem cu reglementarile din codul rutier?
    Circulatia bicicletelor este permisa doar pe piste special menajate sau pe acostamentul drumului. Trasam piste pentru biciclete? Arhitectul sef al orasului ce zice?
    Daca biciclistul insetat vrea sa bea un cico (bere n-are voie!), langa terasa ochita se vor amenaja rasteluri pentru biciclete? Nu poti parca asa, tam-nesam pe domeniul public! In fata la primarie cred ca trebuie minim 50-60 de locuri pentru parcatul bicicletelor, la cat astepti in epoca digitalizarii un amarat de aviz…
    Va citez din articol: “permiterea tranzitului zonei centrale la o viteză scăzută, de 5 SAU 10 km/h”. Adica ori 5 ori 10 km/h. Ce facem, impunem obligativitatea montarii pe biciclete de dispozitive care sa indice viteza? Musai omologate, altfel sunt nule.
    Daca exista restrictie de viteza cineva trebuie sa si verifice ca se respecta, adica politia. Ce-o sa scrie saracul politist in procesul verbal: …a fost suprinsa bicicleta verde, roti cu spite si anvelope negre deplasandu-se cu 7.8km/h…? V-ati gandit si la asta… numere de inmatriculare pentru toate bicicletele!
    Oare se va permite o abatere superioara de maxim 10km/h fata de valoarea restrictiei de viteza? Astfel, pe langa cele doua viteze admise o sa se poata merge si cu 15 sau 20 km/h. Bun si asa.
    Nu e clar ce se intampla daca ne prinde politia cu 35 km/h si am baut si o bere, ne suspenda carnetul de biciclist? Pe ce perioada? Incep sa fiu ingrijorat…
    Se pare ca unii suspina si viseaza la niste instantanee “instagramabile” cu o bicicleta cu cosulet impletit din rachita si ornat cu danteluta langa un perete cu tencuiala scorojita. Insa, daca nevoile personale nedivulgate se rezuma la clantanitul dintilor si masaj hemoroidal ruland pe piatra cubica, alternativele cele mai bune sunt araturile din jurul orasului unde brazda 17 promite si un mic orgasm.

    • lol, dude :)) nu am mai ras asa bine de muuulta vreme :)))

  16. Doamne ce față scârboasă are fata. Moartea libidoului.

    • Păi și care ți se pare bună din astea din oraș?

  17. Cand dam liber si la cahcahri in fantana?
    Bravo USR!

  18. De ce tot apare nesimtita asta labila psihic prin articole? Nu mai are ce cauta in spatiu public, c-o faceti vedeta.

  19. Când te uiți la psihopata asta îți dai seama ce are Moș in creierul lui de vrabie dacă se lasă consiliat de ea !!

    • pai se zice ca…trage la ea…piticu’ erotic ha ha ha

  20. ce bot facea asta amu cativa ani dupa ce lua un shoot de vodka ai doamne urata dar te lucra bine din gura ..cica si-a gasit un lacke de a luat-o ca noua …visa sa ajunga mare actrita ,,,te cutremuri cand vezi persoane care atarnau prin birturi facand politica …

  21. te-a crestinat si pe tine din gura? a se citi ti=a facut un boot?

    • Daca nu vb frumos la adresa mea, necunoscandu ma, risti sa aflu cine esti si sa o patesti!

      • Pfoai deja mam cacat pe dumneavoastra de teama ….Si daca esti Politai tocmai te-ai scos din sistem prietene

  22. Mnoa sa umflat orezul in voi?Personajul chiar nu merita aceste contre….astia trebuiesc ignorati asa cu nu va mai umflati pe subiectul acesta

  23. cum sa ramana tuta pe tusa un an cand fratii cristescu au pompat multi bani in parasuta asta

  24. Cum se va măsura viteza cu care circulă bicicliștii ? Crede cineva că teribiliștii sau Glovo vor circula cu 5 – 10 km/oră ?

  25. Ana Munteanu asta e nebuna aia care facea descinderi in birturi iar Ovidiu Merean este alt mare incompetent de la USR care e prezentat drept expert in digitalizare dar care nu e in stare nici macar sa se ocupe de aite-ul primariei, pentru care Fritz tot cauta un voluntar😁. La primul accident din zona pietonala, eu as da in judecata pe „initiatorii” sau mai bine zis pe instigatorii astia doi

  26. Comentarii sunt destule, pro, contra, aiurea etc. E destul sa vezi ( si cu asta incheiem orice discutie) traficul pe Mariahilferstrasse din Viena. E impartit in mai multe zone dar sunt zone in care circula in comun si masini si transport public local si biciclisti si pietoni, in plus pe toata lungimea străzii circula in comun si biciclisti si pietoni. Am mers ore in sir pe jos pe strada aia ” nu din vina mea” ( cine stie de ce intelege) si nu am văzut niciodata, dar absolut niciodata nici o problema ca cele comentate aici. Erau vizibile permanent 2-3 echipaje de politie plasate strategic dar nu i-am văzut intervenind, nu aveau motiv. Deci SE POATE!! De ce? Hai ca stiti raspunsul, ca daca spun eu de ce o sa fiu injurat si scuipat de toti „patriotii” locali si nationali care apara cu îndârjire „valorile” noastre de cultura si civilizație ce nu pot sa fie contestate.

  27. Ma scuzati dar de abia acum am văzut poza cu tanti aia cu bicicleta pe care scrie Ana!. Se tine de burta, urmează sa se inmulteasca? Ce vrea sa ne transmita? Ce mesaj? Cumva ca bicicleta ajuta la reproducere?

  28. Asta din poza ,a inghitit lubenita sau are crampe?

  29. Dereglatii astia din partidul anormalilor,parca sunt predestinati sa aiba mecle de bolnaviori la mansarda.