Intra in vigoare certificatele digitale COVID, la sfarsitul saptamanii. Trecem frontiera fara sa stam in carantina doar cu documentele electronice

TIMISOARA. Incepand din 13 august, ca sa putem trece frontiera, la nivelul Uniunii Europene vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinarii, trecerii prin boala sau ale unui test negativ PCR doar certificatele digitale.

Documentele contin un cod QR si pot fi eliberate gratuit pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/. Odata accesat acest portal, cei care vor sa obtina un certificat digital trebuie sa completeze datele personale si tipul de certificat pe care doresc sa il obtina (vaccinat, recuperare dupa boala, test negativ).

Aceste certificate pot fi si imprimate pe hartie si aratate autoritatilor.

Pe de alta parte, tranzitarea frontierelor este posibila si fara existenta acestor certificate, dar cu respectarea normelor nationale de carantina din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul Uniunii Europene si se aplica doar pentru trecerea frontierei de stat, nu si pentru activitatile desfasurate in interiorul teritoriului national al Romaniei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. is curios daca sunt doctori de familie care dau adeverinta fara sa te vaccinezi

  2. La romani e posibil totul, inselatul si furatul caciulii e sport national! Si pt cretinii care fac asa ceva platesc cei cinstiti…

  3. va zic eu una mai smechera, degeaba esti vaccinay ca trebuie si test rapid :)) si oare cine se imbogateste

  4. Generatia noua, in special, astia crescuti in puf ,nu au habar ce inseamna LIBERTATE. Aveti creerii prajiti de la atata net… Lipsa de oxigen si exercitiile fizice v-au nenorocit, si acuma ne nenorociti pe toti. BUNCH OF SNOWFLAKES…

  5. Pai in multe tari nu ajunge sa fii vaccinat. Trebuie sa faci si testul PCR chiar de esti vaccinat.