Vaccinul Johnson & Johnson functioneaza impotriva variantei Delta a COVID-19. Pacientii nu au nevoie de rapel

O singura doza de vaccin Johnson & Johnson este deosebit de eficienta in prevenirea unei forme severe de Covid sau a mortii din cauza variantelor Delta (indiana) si Beta (identificata prima oara in Africa de Sud).

CITESTE SI: Avem 255 de noi imbolnaviri cu COVID in Romania in ultimele ore. 13 cazuri sunt din Timis

O spune un studiu clinic efectuat in lumea reala, si nu in laborator, cu privire la eficacitatea vaccinului impotriva variantei Delta, scrie hotnews.ro.

In cadrul cercetarii, numite Sisonke, oamenii de stiinta au evaluat o doza de vaccin Johnson & Johnson la aproape 500.000 de lucratori din domeniul sanatatii, care prezinta un risc crescut la Covid-19.

Astfel, în ceea ce priveste varianta Delta, vaccinul Johnson & Johnson are o eficacitate de pana la 95% împotriva decesului si de pana la 71% impotriva spitalizarii, au raportat cercetatorii.

Vaccinul a fost mai putin eficient in fata variantei Beta, despre care se crede ca este mai abila in a evita raspunsul imun decat Delta.

Credem ca acest vaccin face ceea ce a fost conceput sa faca, respectiv sa opreasca oamenii din a ajunge la spital si sa îi opreasca din a ajunge la ATI si sa moara”, a spus dr. Linda-Gail Bekker, co-lider al studiului si director al Desmond Tutu H.I.V. Centre la Universitatea din Cape Town.

Rezultatele sugereaza ca persoanele care au primit o doza de vaccin Johnson & Johnson nu au nevoie de o doza de rapel, a spus dr. Bekker.

Atunci cand infectiile au aparut la voluntarii vaccinati, au produs simptome usoare in 96 la suta din cazuri si au dus la boli severe sau la moarte în mai putin de 0,05 la suta, a constatat studiul.

Studiul s-a desfasurat anul acesta din februarie pana în mai.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.