In sfarsit! Primii bani pe care Ministerul Culturii ii da pentru Timisoara Capitala Europeana a Culturii, pentru proiecte de infrastructura

TIMISOARA. Au fost semnate primele contracte de catre Ministerul Culturii, pentru finantarea mai multor proiecte de infrastructura culturala din Timisoara. Astfel, primele trei contracte au fost semnate, joi, de Ministerul Culturii, iar valoarea totală a celor trei contracte este de 22.503.267 de lei. Contractele urmează a fi semnate si de Municipiul Timisoara.

Transformarea Timisoarei in Capitala Europeana a Culturii a anului 2023 reprezinta un proces amplu, cu multe provocari, care trebuie privit ca parte importanta a modernizarii orasului, a administratiei, a managementului operatorilor culturali si a oricarui factor direct implicat. Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii culturale au rolul de a atrage proiecte culturale, turism si chiar parteneriate de lunga durata, cu beneficii directe atat pentru timisoreni, cat si pentru operatorii culturali locali. Obiectivele de investitii care urmeaza a fi finantate sunt cele care pot trece testul timpului si care asigura sustenabilitatea actiunii europene in capitala Banatului in interesul tuturor romanilor”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Concret, Ministerul Culturii sprijină trei obiective aflate in lucru, respectiv cinematografele Dacia si Victoria si Centrul Multicultural de la fosta Dermatologie.

Este vorba despre reabilitarea Cinematografului Dacia, unde ordinul de începere a fost dat de primarul Dominic Fritz în luna martie a acestui an. Acesta primește o alocare de 6.317.870 de lei de la minister, valoarea totală a investiției fiind de 12.464.331,44 de lei.

Reabilitarea Cinematografului Victoria, unde lucrările au început la finele anului trecut, este cofinanțată de Ministerul Culturii cu suma de 4.660.281 de lei. Valoarea totală a investiției este de 8.669.951,06 lei.

Refuncționalizarea clădirii fostului Spital de Dermatologie și transformarea în Centru Multicultural este sprijinită de Ministerul Culturii de 11.525.116, valoarea totală a investiției fiind de 21.327.879,08 lei.

Toate cele 3 obiective sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 42 din 12 iunie 2019 completată prin Legea nr. 198 din 7 noiembrie 2019 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii.

Cele trei contracte încheiate între Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Timișoara au o durată de maximum 2 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce vom face cu parcarea masinilor celor 1.000.000 de turisti care vor veni (evident, nu toti deodata). Caci cu trenul nu au nici o sansa de a ajunge „in time” 8poate in 2023-2024).
    Refacem drumuri facute cu 80.000 EURO (parca) dar despre parcari … vezi realitatea! Avem in proiect amenajarea turnului de apa dar nu cred ca am fost pe acolo, s.a.m.d.
    Pe cand urmeaza si metroul 1 + 1 linii?
    Pana atunci, ascultati-l pe NINI ROSSO, IL SILENZIO”
    https://www.youtube.com/watch?v=PgrTJqfUBm0
    (Nu va imaginati / asociati si imaginile de acolo cu realitatea de aici)