E negru pe alb. Guvernul a decis oficial eliminarea unor restrictii. Nu vom mai purta masca in aer liber, se ridica carantina de noapte, salile de fitness se deschid la 50% din capacitate, terasele se inchid la miezul noptii

Se stia deja, dar acum este oficial. O parte dintre restrictiile impuse pana acum in pandemie vor fi ridicate inca de sambata.

CITESTE SI: Inca nu a coborat sub 1 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara. Avem 35 de noi cazuri si 5 decese in judet. Sunt sub 50 de pacienti in ATI, dupa multa vreme 

Nu vom mai purta masca de protectie in aer liber, insa aceasta ramane obligatorie in spatiile inchise. Se elimina restrictiile privind circulatia pe timpul noptii, iar magazinele revin la programul normal.

Cafenelele, barurile si terasele vor fi deschise in intervalul 5 – 24.

In spatiile deschise competitiile sportive vor avea loc cu maximum 25% din capacitate, doar pentru persoanele vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la completarea schemei de vaccinare, test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau test antigen negativ nu mai vechi de 24 de ore.

Se permite organizarea de cursuri de instruire si workshopuri pentru adulti cu un numar de participanti cu maximum 50 de persoane in interior si 200 persoane in exterior cu respectarea distantarii.

Este permisa organizarea de concerte, insa la acest gen de evenimente nu vor putea intra mai mult de 500 de spectatori, cu 2 metri patrati pentru fiecare persoana, cu purtarea mastii, persoanelor vaccinate complet, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, rezultat negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, antigen nu mai vechi de 24 de ore, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Salile de fitness vor putea functiona la 50% din capacitate, dar cei care intra trebuie sa prezinte un certificat de vaccinare.

Organizatorii evenimentelor unde sunt gasite persoane nevaccinate vor fi amendati.

AICI puteti consulta integral lista restrictiilor ce urmeaza sa fie ridicate.

O noua etapa de relaxare va urma la data de 1 iunie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.