Noi serii de cursuri acreditate la CCIA Timis

TIMISOARA. Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează în perioada următoare noi serii de cursuri acreditate, după cum urmează:

  • AGENT IMOBILIAR Cod COR 333401

Perioada: 17 – 31 mai 2021

Program: luni – vineri, între orele 16.00-20.00

Taxă de participare: 800 lei /pers.

10% reducere pentru membrii CCIA Timiș

– 10% reducere pentru șomeri (în baza adeverinței de șomaj)

De ce să urmezi acest curs?

Activitatea profesională de intermediere a actelor juridice care au ca obiect bunuri imobile, precum și cea de administrare a acestora se desfășoară de persoanele fizice și juridice care au calitatea de agent imobiliar. Agentul imobiliar identifică cadrul juridic prin studierea legislației specifice și conexe; se documentează în privința modului de completare și a conținutului fișei de lucru și întocmește dosarul ofertei prin folosirea materialelor documentare existente; întocmește convenția firmă/client cu respectarea legislației în vigoare; întocmește pre/ante contractul între părți cu respectarea legislației în domeniu; întocmește contractul de prestări servicii respectând metodologia de agenție şi legislația în domeniu; se documentează în amănunt asupra conținutului dosarului tranzacției apelând la conținutul cadru al acestuia.

Unul din avantajele cursului de „Agent Imobiliar” constă în faptul că atestatul dobândit permite agenților imobiliari să profeseze în orice țară a Uniunii Europene.

Cursul este autorizat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesională din Județul Timiș. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvire.

  • ARHIVAR – Cod COR 441501

Perioada: 20 mai – 18 iunie 2021 (la formarea grupei)

Program: luni-vineri, orele 16.00-20.00

2 săptămâni teorie + 2 săptămâni practică / realizarea unei lucrări practice sub îndrumarea lectorului

Taxă de participare: 1000 lei / pers.

– 10% reducere pentru membrii CCIA Timiș

20% reducere pentru șomeri (în baza adeverinței de șomaj)

Lector: Adriana Florica MUNTEAN, arhivist – formator cu o vastă experiență în domeniu

Cui se adresează: Cursul este destinat persoanelor (minim studii medii) care fie ocupă funcția de arhivar sau îndeplinesc atribuții pe linie de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să-și actualizeze cunoștințele și/sau să-și perfecționeze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-și dezvolte competențe în acest sens, sub îndrumarea formatorilor în domeniu. Programul de formare este proiectat să satisfacă atât cerințele instituționale de formare continuă și dezvoltare de competențe cât și nevoile individuale de pregătire în domeniu, în concordanță cu legislația și standardele în vigoare.

Competențe dobândite: Redactarea nomenclatorului arhivistic; Gestionarea fondului documentar; Prelucrarea documentelor; Utilizarea informațiilor din documente; Consevarea arhivei în depozit.

Cursul de arhivar este OBLIGATORIU pe piața muncii, conform Art. 31 din Legea Arhivelor Naționale nr.16/1996 prin care fiecare organizație publică sau privată are obligația să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat.

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și avizat de către Arhivele Naționale București. Diploma este recunoscută la nivel național.

  • GESTIONAR (DEPOZIT) – COD COR 432101

Perioada: 17 – 26 mai 2021

Program: luni – vineri, între orele 16.30 – 19.30

Taxă de participare: 1000 lei / pers.

– 10% reducere pentru membrii CCIA Timiș

– 20% reducere pentru șomeri în baza adeverinței de șomaj

Cursul răspunde la numeroase întrebări, acoperind tematica referitoare la instruirea în domeniul organizării gestiunii stocurilor și a circuitului de documente aferent pentru: recepția mărfurilor, manipularea și depozitarea stocurilor, eliberarea stocurilor către clienți, cu echipamente și aplicații specifice sectorului logistic.

Cui se adesează cursul?

Cu un puternic caracter practic și aplicativ, cursul se adresează atât celor ce doresc să fie certificați în recepția, manipularea, depozitarea, livrarea și inventarierea mărfurilor, cât și celor care vor să își aprofundeze cunoștintele pe care le au în domeniu, oferind noțiuni teoretice și soluții practice diverselor probleme ridicate în activitatea zilnică.

Cursul formează specialiști în gestiunea și evidența mărfurilor și bunurilor, iar absolvenții cursului vor avea ocazia să-și însușească reglementările legale și noțiunile de bază privind activitatea de gestionar.

Tematica cursului:

  • Asigurarea gestiunii stocului de bunuri, cu respectarea legislației în domeniu, a normelor și procedurile interne;

  • Întocmirea documentelor de evidență și raportarea activității, cu respectarea legislației în domeniu, a normelor și procedurile interne.

Cursul este autorizat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesională din Județul Timiș. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvire.

Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Informații și înscrieri:

Direcția Formare și Perfecționare Profesională a CCIAT, Centrul Regional de Afaceri (Bd. Eroilor de la Tisa nr.22), camera 117, zilnic între orele 08.00-16.00, tel. 0720/444121, e-mail: [email protected], Tania Avramov – Manager DFP.

Informații detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.