Caz unic in Romania. Femeie cu rapelul facut cu Pfizer si numar mare de anticorpi, moarta la doua luni dupa imunizare

O femeie a murit in sectia de Terapie Intensiva a spitalului din Turda, judetul Cluj, desi se vaccinase cu ambele doze si avea si un numar mare de anticorpi.

CITESTE SI: Aproape 200 de morti si putin sub 4000 de noi imbolnaviri cu coronavirus in ultimele ore in Romania. Numar urias de pacienti in stare critica la Terapie Intensiva

Femeia in varsta de 70 de ani a fost vaccinata cu ambele doze de vaccin Pfizer, rapelul fiind facut in februarie. Ea chiar a fost testata pentru anticorpi dupa vaccin si avea un numar considerabil, 6700, scrie antena3.ro.

Se stie ca vaccinurile nu ofera protectie 100%, te poti infecta chiar daca esti vaccinat, dar, cel putin in cazul Pfizer, specialistii spun ca ofera protectie impotriva formelor severe. Te poti infecta, dar, teoretic, faci o forma mai usoara a bolii.

Avea dozele facute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmata cu COVID si avea afectare pulmonara de peste 85%. Asta a fost. Explicatia este greu de gasit”, spune Victor Andrasoni, directorul medical al spitalului clujean.

Nu am o explicatie, iar colegii mei infectionisti nu se pronunta deocamdata vizavi de particularitatea acestui caz”, afirma si managerul spitalului, medicul Ovidiu Stanila.

Medicul Sergiu Habago, unul dintre doctorii care au tratat-o pe pacienta in sectia de Terapie Intensiva a oferit cateva explicatii despre acest caz:

E strict parerea mea personala ceea ce va voi spune. Eu nu cred ca acest caz are vreo legatura cu COVID activ. Este vorba despre o pacienta cu multe boli, o mare cardiaca, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau in iarna, apoi a facut prima doza de vaccin, in februarie pe a doua, iar acum i-a iesit un test PCR pozitiv. Dupa cum bine stim din literatura de specialitate un test PCR poate iesi pozitiv si la sase luni dupa infectie. Unele lucruri le putem interpreta foarte usor gresit. Eu cred ca in privinta acestei paciente a fost vorba candva de o infectie COVID minim simptomatica, peste care s-a vaccinat, a facut si rapelul si a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700. Paradoxul a facut sa-i iasa acest test PCR pozitiv, desi, repet, asta se poate intampla si la sase luni dupa. E cea mai logica varianta. Nu am descoperit noi America„, sustine medicul clujean.

Doctorul precizeaza ca, dupa testul PCR pozitiv in cazul femeii, acesteia i-au fost facute cel putin alte patru teste antigenice, toate iesind negative.

Am repetat testele de antigen, au iesit toate negative, doar PCR-ul pozitiv. Trebuie sa privim lucrurile rational. Multe nu se leaga. Antigenul negativ de fiecare data, de patru ori cel putin, pacienta avea insuficienta cardiaca, detresa respiratorie, un plaman umed, o detresa cu complianta pulmonara alterata, ca o pneumonie clasica cu suprainfectie bacteriana.

Nu cred ca am vazut Covidul aici. Vedeam insuficienta respiratorie și a ieșit COVID fiindca a iesit PCR-ul pozitiv. Fiind pozitiv, cu simptomatologie respiratorie, a fost incadrat la definitia de caz data de Ministerul Sanatatii. A avut evolutie proasta de la inceput. Avea diabet zaharat, insuficienta cardiaca, insuficienta respiratorie cronica pe decompensarea cordului. A venit cu insuficienta respiratorie acutizata, avea un plaman voalat cu leucocitoza, cu insemne de infectie bacteriana, cu elemente de sepsa bacteriana și cu complianta pulmonara redusa. Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infectii COVID clasice.

A facut insuficienta cardio-circulatorie acuta, insuficienta multipla de organe, detresa respiratorie severa. A fost intubata, ventilata, au cazut toate organele. in certificatul de deces poate aparea Covid, fiindca a ieșit testul PCR pozitiv. Poate ca a jucat un rol cândva, dar nu cred ca de Covid a murit.

Parerea mea este ca este vorba despre o infectie veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodata ca s-a vaccinat și a murit”, spune medicul Sergiu Habago pentru g4media.ro.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.