Interventii la viitoare poduri si pasaje, dar si pentru relocarea retelei de gaz. Imagini cu ultimele lucrari pe santierul de la Centura Sud Timisoara. Foto

TIMISOARA. Operatiuni mixte pe traseul viitoarei sosea de centura sud de la Timisoara. Lucreaza cot la cot muncitorii antreprenorului Tirrena Scavi cu angajatii de la Delgaz. In aceste zile se realizeaza o operatiune importanta pentru relocarea retelei de gaz din zona Ghiroda – Mosnita Noua, dar si in locul in care se va amenaja conexiunea variantei de ocolire sud cu strada Paul Morand din Timisoara, in zona parcului industrial din Freidorf.

CITESTE SI: A fost reluata licitatia pentru cea mai scumpa bucata de autostrada din Romania, ce trebuie facuta in Timis. Costa peste 300 de milioane de euro pentru 9 kilometri 

Totodata, interventii au loc la viitorul pod peste Bega din zona localitatii Ghiroda si la noul pasaj ce se va ridica peste calea ferata la Mosnita Noua

La viitorul pod peste Bega din zona Ghiroda se lucrează la montarea armăturii pentru culeea 1 și demolarea capetelor piloților pentru culeea 2. În aceeași zonă, se execută umpluturi la fundații de podețe.

În zona comunei Moșnița Nouă, a început forarea piloților pentru pilele pasajului peste o linie de calea ferată, iar în zona comunei Giroc se lucrează la acoperirea unui sit arheologic, podețe, montare prefabricate, hidroizolații și la montarea armăturii radierului pentru pasajul centurii de sud peste str. Trandafirilor„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.