Incep simularile pentru examenele nationale, Evaluare si BAC. In Timis, nu se stie cati elevi vor participa

TIMISOARA. Mai sunt doar cateva zile pana cand incep simularile examenelor nationale. Mai exact, elevii din clasele a VIII-a urmeaza sa sustina probele incepand cu data de 29 martie, in timp ce elevii care termina liceul vor avea prima simulare, cea la Limba Romana, in 22 martie.

CITESTE SI: A esuat prima licitatie pentru contractul de consultanta pentru concordatul COLTERM, la Timisoara, de aproape 300.000 de euro. Decizia CNSC dupa contestatii 

Cu toate acestea, la nivelul judetului Timis, nimeni nu stie deocamdata cati elevi vor putea sustine simularile, intrucat Timisoara si zona periurbana sunt carantinate si, pana acum, nu s-a stabilit daca masura va fi sau nu prelungita, astfel ca acest tip de examen nu poate fi organizat. Iar in aceasta zona carantinata sunt si cele mai multe unitati de invatamant din judet.

„Se desfasoara simularea in conditiile in care depasim scenariul rosu, respectiv carantina. Daca situatia va persista si de luni incolo, numai 19 unitati de invatamant liceal din Timis vor sustine probele la simularea examenului de bacalaureat. Timisoara si Giroc, de exemplu, nu vor intra in aceasta zona. Celalalte licee din judet vor sustine simularea si vor respecta calendarul simularii la bacalaureat, ceea ce inseamna efectiv organizare ca pentru un examen de bacalaureat.
Nefiind nimic oficial vizavi de continuarea carantinarii, nu suntem in masura sa hotaram noi acest lucru, ci respectam legislatia”, a spus Marin Popescu, inspectorul general al ISJ Timis.

Daca simularea Bacalaureatului se va desfasura in toate cele 55 de licee din judet, aproximativ 4.000 de elevi ar urma sa participe la testare.

Iata mai jos calendarele simularilor la Evaluarea Nationala si Bacalaureat!

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)
29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor

Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)
22 martie 2021 Limba și literatura română
23 martie 2021 Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 Limba și literatura maternă
31 martie 2021 Afișarea rezultatelor

Pe de alta parte, reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis au anuntat ca au aprobat suspendarea cursurilor in mai multe localitati din judet, pe o perioada cuprinsa intre 7 si 14 zile, acolo unde rata de infectare cu COVID 19 a depasit chiar si 10 la mia de locuitori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.