Peste 130 de scoli din Timis isi schimba scenariul de invatamant, incepand din 15 martie

TIMISOARA. Nu mai putin de 131 de scoli din intreg judetul Timis isi schimba scenariul de invatamant, ca urmare a modificarii ratei de infectare din localitati sau dupa ce in unitatile de invatamant au fost depistate cazuri de imbolnavire cu COVID.

CITESTE SI: Veste excelenta. Timisoara reia operatiile pe inima la copii. Sectia este pregatita la Institutul de Boli Cardiovasculare 

Astfel, la nivelul judetului, doar 112 scoli se vor afla, incepand din 15 martie, in scenariul verde, cel care permite ca toti elevii din respectiva unitate de invatamant sa mearga la scoala. Pe de alta parte, 197 de scoli vor functina dupa scenariul galben.

Insa, aproape jumatate dintre scolile din judet vor continua sa functioneze in scenariul rosu. In total, 282 de unitati de invatamant se afla in aceasta situatie, fie pentru ca localitatile in care se afla sunt in carantina, fie pentru ca au fost descoperite cazuri de COVID la elevi sau profesori.

Pe de alta parte, la Timisoara si din cele patru comune periurbane carantinate, cursurile sunt in continuare suspendate si se desfasoara exclusiv online.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.