Atentie, soferi! Cresc preturile carburantilor: ‘Pana la toamna s-ar putea sa ajungem la 7 lei pe litru’

Pretul carburantilor a crescut constant in ultima luna, iar previziunile nu sunt deloc bune.

CITESTE SI: Atentie, transport agabaritic pe cel mai circulat drum national din Timis 

Cotatiile la benzina si motorina au crescut 6% in doar o luna. Iar pentru un plin de 50 de litri ajungem sa scoatem acum din portofele mai bine de 10 lei in plus.

Un motiv pentru majorarea cotatiilor carburantilor tine de evolutia barilului de petrol, care a depasit 285 de lei, cea mai mare valoare de la izbucnirea pandemiei. Cresterea uriasa vine dupa ce Arabia Saudita a anuntat ca o instalatie petroliera a fost atacata cu drone si rachete de rebelii Houthi din Yemen, scrie antena3.ro.

Primii care cresc preturile sunt producatorii de petrol, rafinariile. Desi Romania are stocuri pet cateva luni si avem si 40% productie din consum ei abia asteapta o motivatie ca sa creasca pretul. Ne vom trezi in curand cu 6 lei toate preturile! Si poate daca ii ajuta Dumnezeu, pana la toamna s-ar putea sa ajungem la 7 lei, ceea ce e in neregula!„, a declarat pentru Antena 3 Ion Tache, presedinte Asociatia Benzinarilor Independenti.

Intre tarile UE, Romania are cea mai ieftina motorina dupa Bulgaria, unde un litru se vinde cu 4 lei si 71 de bani si dupa Cehia. Cand vine vorba de benzina, stam si mai bine. Mai ieftin ca noi, vand doar bulgarii: cu 4 lei si 73 de bani litrul.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La statul mafiot când scade prețul la petrol creste prețul la pompă. Ca boierii