Elena Udrea, condamnata la 8 ani de inchisoare in dosarul finantarii campaniei lui Traian Basescu. Fiica fostului presedinte a primit 5 ani

Fostul ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea a fost condamnata astazi la 8 ani de inchisoare in dosarul finantarii campaniei electorale din 2009. Decizia nu e definitiva.

CITESTE SI: Sinucidere socanta la Timisoara. Un tanar de numai 23 de ani s-a aruncat gol pusca de la etajul sase 

Elena Udrea a fost condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si 6 ani cu executare pentru spalare de bani. Udrea ar putea ramane cu pedeapsa de 6 ani, plus un spor de inca doi ani, adica 8 ani de inchisoare in total.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltarii Regionale şi Turismului, implicata direct în campania lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisa în judecata pentru instigare la luare de mita (doua fapte) şi spalare a banilor (cinci fapte), scrie hotnews.ro.

In acelaşi dosar, Ioana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu, este acuzata de instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor. Ea a primit o condamnare de 5 ani de inchisoare.

In acelasi dosar, jurnalistul Dan Andronic, acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, a fost achitat.

În dosar au mai fost judecati:

Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a primit patru ani cu suspendare pentru luare de mită.

Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, va avea de executat șase ani de închisoare pentru mită.

Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare

Decizia nu este definitiva.

Citeste mai multe: AICI

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.