Intr-o saptamana vaccinam tot personalul din Invatamant. Profesorii nu mai au nevoie de programare, anunta Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de imunizare anti COVID

Se schimba strategia de vaccinare. Autoritatile fac deja pasii necesari pentru etapa a treia, dar si pentru imunizarea cadrelor didactice.

CITESTE SI: Guvernul a adoptat bugetul pe 2021. Mai multi bani pentru Sanatate si Transporturi. Urmeaza votul parlamentului 

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anuntat vineri seara, ca saptamana viitoare incepe vaccinarea cu prioritate a personalului din invatamant. Dascalii nu mai trebuie sa se inscrie in platforma, a mai anuntat presedintele CNCAV.

Este un element important pe care l-am analizat in toata acesta perioada, mai ales in perspectiva deschiderii unitatilor de invatamant, insa numarul limitat de doze nu ne-a permis sa facem acest lucru pana la inceperea scolilor. Am creat un scenariu incat sa putem asigura vaccinarea personalului din invatamant – desigur, a celor care nu sunt programati. Din evaluarile pe care le avem de la fiecare judet in parte, cred ca vom fi in masura ca, din a doua parte a saptamanii viitoare, sa putem vaccina personalul din invatamant cu prioritate”, a declarat Valeriu Gheorghita la Digi 24.

Medicul militar a mai precizat ca luni va fi facuta o evaluare a situatiei, iar in functie de asta se va da drumul imunizarii.

Noi ne dorim ca intr-o perioada de o saptamana sa putem finaliza vaccinarea personalului din invatamant. Vorbim de 60.000 de persoane, in afara celor care au fost deja programate si a celor care au fost deja vaccinate.(…) Procedura este simpla, nu mai avem nevoie de o programare in platforma, tocmai pentru a nu astepta la eliberarea unui loc. Datele sunt centralizate de catre fiecare unitate de invatamant si remise catre inspectoratele scolare. in colaborare cu DSP-urile, se stabilesc locatiile unde se va derula activitatea de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghita.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat ca profesorii vor primi atat vaccinul de la Pfizer, cat si pe cel de la AstraZeneca, in functie de grupa de varsta in care se incadreaza.

38.128 de persoane au fost vaccinate anti-Covid in ultimele 24 de ore in Romania, dintre care 28.019 au fost imunizate cu Pfizer, 671 cu Moderna, iar 9.438 cu AstraZeneca. De la debutul campaniei de vaccinare, 771.239 de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri, iar dintre acestea 547.116 au primit si rapelul, fiind administrate in total peste 1,3 milioane de doze de vaccin, conform Comitetului National pentru Coordonarea Vaccinarii anti-Covid.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.