Armele anti COVID sunt eficiente. Valeriu Gheorghita: Toate cele trei vaccinuri, Pfizer, Moderna si AstraZeneca, protejeaza aproape 100%

Toate cele trei vaccinuri utilizate in prezent in Romania pentru imunizarea populatiei asigura protectia aproape totala impotriva COVID-19.

CITESTE SI: 81 de morti si aproape 2.700 de noi cazuri de imbolnavire cu COVID, in ultimele 24 de ore, in Romania 

O spune chiar Valeriu Gheorghita, medicul militar care conduce campania de vaccinare din tara noastra.

Toate cele trei vaccinuri autorizate pentru folosire in Romania- Pfizer, Moderna și AstraZeneca- protejeaza aproape 100% împotriva formelor grave și deces provocat de Covid-19„, a declarat marti doctorul Valeriu Gheorghita.

Protectia oferita de cele 3 vaccinuri dureaza cel puțin 1 an”, a mai spus presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea .

In prezent, aproape 90% din cadrele medicale au fost vaccinate pana acum, iar de la inceputul campaniei de vaccinare rata de incidenta a infectiei in spitale a scazut cu 87%, noteaza stirileprotv.ro.

Potrivit medicului Gheorghita, s-au vaccinat cu Pfizer (de pe 27 decembrie pana in prezent) 629.215 de persoane, cu Moderna (de pe 4 februarie) – 60.916 persoane, iar cu AstraZeneca (de pe 15 februarie) – 6.218 persoane.

De altfel, presedintele CNCAV a anuntat implementarea, de pe 1 martie, a vaccinarii cu prioritate a personalului din invațamant. In acest scop, ”se vor face centre mobile la Casa Corpului Didactic din fiecare județ”.

Pana acum, in Romania au ajuns peste 1.560.000 de doze de vaccin, dintre care peste 1,18 milioane de doze au fost deja administrate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ești papagal. Cincinalul la cules cartofi cum este? Apelul bocancilor cum a ieșit?

  2. De unde stii, colonele? Ca nici producatorii nu stiu asta. Acum te duci si canti la alta masa, te rog?

  3. va mai crede sulea spataru criminalilor ,sper ca va veni ziua platii

  4. Ca orice vaccin gripal trebuie refacut in fiecare an daca vrei sa aiba efect, asa ca degeaba faci acim pentru ca la anu trebuie sal faci din noy. Restu sant povesti.