Vremea schimba prioritatile pe santierul Centurii Sud Timisoara. Se lucreaza la podurile si podetele de pe traseu. Foto

TIMISOARA. Muncitorii de pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud au revenit pe teren la mijlocul lunii ianuarie, iar echipele au lucrat, in acest timp, mai mult la structurile podurilor si podetelor, conditiile meteo fiind nefavorabile pentru alte tipuri de lucrari sustinute.

CITESTE SI: Dominic Fritz, explicatii despre cum a ‘deblocat’ Drumul Boilor, la Timisoara: CNAIR sa proiecteze si sa construiasca sensul giratoriu de la intersectia cu Centura Sud 

Zilele acestea, se lucreaza prioritar tot la structurile podurilor si podetelor de pe traseul centurii.

In zona Utvin se toarna radierul la una dintre culeele pasajului peste DJ 591 (Timisoara – Peciu Nou) si se toarna coloanele la pilele pasajului.

La intersectia cu drumul national Timisoara – Moravita, se armeaza si se cofreaza culeea si radierul pilelor pasajului peste DN 59 si DJ 593. Inspre localitatea Chisoda, se fac amenajari de drumuri tehnologice si platforme pentru foraje.

In zona localitatii Mosnita Noua, se lucreaza la structura pasajului peste DJ 592. Alte lucrari la podete se fac in zona comunei Ghiroda, unde se lucreaza si la pilotii podului peste Bega„, transmit reprezentantii Directiei regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.