Anca Dragu, prima femeie aleasa presedinte al Senatului

Anca Dragu a fost aleasa luni seara presedinte al Senatului, devenind astfel prima femeie care este aleasa in aceasta functie.

CITESTE SI: PNL, USR-PLUS si UDMR au semnat Acordul de Guvernare. Programul nu a fost definitivat 

Fost ministru al Finantelor Publice in Guvernul Dacian Ciolos, Anca Dragu a primit 75 de voturi pentru si 51 impotriva si l-a devansat astfel pe social-democratul Lucian Romascanu. Alte 7 voturi au fost nule.

Anca Dragu ocupa postul de economist in cadrul Băncii Naționale a Romaniei intre anii 1996 si 2001 si in cadrul Fondului Monetar Internațional între 2001 și 2013. Între 2013 și 2015, ocupă postul de analist economic în cadrul Comisiei Europene, post la care renunță pentru a ocupa fotoliul de Ministru al finanțelor publice în Guvernul Dacian Cioloș. A fost în funcție între 17 noiembrie 2015, când l-a înlocuit pe Eugen Teodorovici, odată cu instalarea Guvernului Dacian Cioloș, până la 4 ianuarie 2017, când a predat portofoliul lui Viorel Ștefan, scrie hotnews.ro.

Anca Dragu a urmat cursurile Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București, fiind licențiată în anul 1996. Între anii 1999 și 2000, urmează un program de studii postuniversitare în domeniul politici economice și afacerilor internaționale la Universitatea Georgetown. În anul 2007, obține titlul de master în politici publice de la SNSPA București, iar în 2010 obține titlul de doctor în științe economice de la Academia de Studii Economice București.

Conform Acordului de Guvernare semnat luni seara de liderii PNL, USR PLUS şi UDMR, daca Anca Dragu a devenit presedinte al Senatului, Coalitia il sustine pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor pe Ludovic Orban, iar pentru cea de premier pe Florin Citu.

Partidele din coalitie vor merge marti la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.

Foto: b1.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Se pare ca e ,,maserias,,…Oricum nu e chelner,magazioner,sofer….ca altii pe care ii stim dar nu ii spunem,si care ne-au
    ,,condus,, 30 de ani.Ba mai au pretentii si acum!!

  2. Smart decision ! reforma (legislativă- cu asta se ocupa ăștia acolo, NU ?) & mult gas la propășirea patriei !
    Desi, si ăștia decât alt vehicol al …
    RO lay on PSD & PNL ! Restul umplutura conjuncturală (care mai si costa!).

  3. Singura mea dilemă existențială e ce tip de ” model ” de business sa urmeze jr ul meu: sunt extreme warren (timp are 75 ani sa capitalizeze & compund, desi cam boring) sau george, atit de disruptiv & corectiv!
    El e the cure ptr prostii planetei 🙂 UK?
    Si ptr cunoscători a demarat călare pa ALLIANZ ARena !! MARS MA kakareaza & tutarii tai
    MENTALITATE POLI !!!
    vizitam (absorb:) tot DAR AICI FOREVER – inception :)))