Bazinul de inot de la Jimbolia, de peste 2 milioane de euro, ar putea fi construit de o asociere de 3 firme. Anuntul Consiliului Judetean Timis

TIMISOARA. Licitatia pentru proiectarea si executia bazinului de inot, pe care Consiliul Judetean Timis doreste sa-l construiasca la Jimbolia, se apropie de final. O asociere de trei firme este interesata de preluarea lucrarii.

CITESTE SI: Operatie in premiera la Spitalul Judetean Timisoara. Durerile de cosmar ale unei paciente, care n-o lasau sa doarma de ani de zile, au disparut printr-o interventie exceptionala pe maduva spinarii. Video 

Este vorba despre SC JDA CONSULT, in calitate de lider, avandu-i ca asociati pe cei de la VAST INKOMEN si CIV GROUP. Oferta depusa a intrat in evaluarea aparatului de specialitate al CJ Timis.

Bazinul va avea o suprafata utila de 1.482 mp, fiind prevazute toate dotarile necesare, vestiare, dusuri, grupuri sanitare, camera de filtrare, pompare si clorinare, cat si spatii administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultana de catre doua clase de elevi, impreuna cu profesorii lor. Estimativ, durata de functionare va fi de peste 50 de ani.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, spune ca principalii beneficiari vor fi elevii din zona Jimbolia, dar accesul va fi extins tuturor celor interesati sa practice sportul.

Proiectul este de bazin didactic, dar desigur ca il punem la dispozitia intregii comunitati. Va fi un bun public, incurajam practicarea sportului la orice varsta. Trebuie spus ca vorbim de un proiect pilot, pe care dorim sa-l multiplicam in mai multe zone din judet. Este important ca toti timisenii sa beneficieze de astfel de facilitati, in prezent infrastructura sportiva fiind concentrata la nivelul Timisoarei”, a declarat Alin Nica.

Valoarea estimata a achizitiei publice este de 9.000.000 lei, la care se adauga TVA, adica peste 2.200.000 de euro. Din aceasta suma, 6.4 milioane reprezinta costurile cu instalatiile si constructiile necesare, iar cheltuielile cu dotarile, utilajele, echipamentele tehnologice si functionale se ridica la aproape 1.9 milioane lei – cifre rezultate prin studiul de fezabilitate.

Obiectivul va fi finantat din bugetul propriu al judetului si se incadreaza in Strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului si Programul strategic multianual 2015 – 2023.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.