Alerta de dezastru, incendiu ori accident, data in cel mult 2 secunde, la Timisoara si in judet

TIMISOARA. Pompierii timiseni vor putea raspunde mai rapid la interventii.

CITESTE SI: A crescut la 181 numarul de paturi pentru pacientii COVID la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Cati bolnavi sunt acum internati 

Consiliul Judetean Timis este cumpara o aplicatie securizata pentru alertarea fortelor de interventie de catre dispeceratul unitatii, in timpul preluarii apelului 112.

Proiectul e unul pilot si vizeaza reducerea timpilor de raspuns si gestionarea eficienta a fortelor si mijloacelor. Sistemul va fi implementat la nivel de inspectorat cu gestionare arondata a celor sapte subunitati de pompieri din judet, asigurand astfel un management unitar al fortelor si mijloacelor implicate in conducerea unor situatii de urgenta de amploare. Ulterior, sistemul poate fi implementat pana la nivelul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din tot judetul Timis.

Aplicatia va permite, printre altele, adaugarea de incidente, cu adresa si coordonate GPS, informatii despre incident si numarul de telefon al celui care l-a semnalat. Sistemul va permite alertarea echipajelor disponibile prin notificari de tip push. Prin intermediul aplicatiei, pompierii vor fi notificati in cel mult doua secunde de la trimiterea alertarii de catre dispecer.

Orice investitie care salveaza vieti merita atentia noastra. Siguranta timisenilor este prioritara. Trebuie spus ca proiectul a fost gandit de vechea administratie, impreuna cu cei de la ISU, dar eu nu am venit la Consiliu sa distrug ceea ce au facut bun predecesorii mei, ci sa construiesc. Am venit sa construiesc proiecte benefice pentru timiseni, cu impact pozitiv pentru comunitatea noastra”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

CITESTE SI: Comuna din Timis cu rata de infectare COVID de 8 la mie. Avem 24 de localitati in Zona Rosie, cu peste 3 cazuri la o mie de oameni. A fost actualizata lista 

Aplicatia, estimata la peste 50.000 de euro, se afla in licitatie publica, iar ofertele celor interesati se pot depune pana pe 3 noiembrie. in momentul in care noul sistem va fi functional, aceasta va fi transmis spre folosinta, cu titlu gratuit, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa vedem si rezultate. Dar pe cand o aplicatie la fel cu padurile, cu drumuri si trotuare unde îți rupi rotile si picioarele? Nu cer interventie in 2 secunde, sunt bune si 2 zile.