Noi restrictii pentru romanii care vin din strainatate. Ce reguli vrea sa impuna Guvernul de la inceputul saptamanii viitoare

Cresterea numarului de cazuri noi, atat in tara, cat si in mai multe tari din Europa, a determinat Guvernul sa ia decizia de a impune noi restrictii pentru cei care vin din strainatate in Romania.

CITESTE SI: Sunt cifre alarmante, dar scolile nu reprezinta un focar important de contaminare. Anuntul medicului Virgil Musta de la Timisoara, cand Romania a depasit 2000 de imbolnaviri cu COVID intr-o singura zi. Video

O decizie nu a fost luata oficial, insa acest lucru se va intampla dupa sedinta de luni a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Astfel, de luni, romanii care vin din tari cu un grad de infectare mai ridicat decat al Romaniei pentru doar 3 zile, nu vor intra in carantina daca vor prezenta un test Covid negativ nu mai vechi de 48 de ore.

Daca vor sa stea mai mult de 3 zile, vor intra in carantina pe 14 zile. In cazul in care doresc sa nu stea in carantina, in a 5 -a zi de caratina se va efectua un test, la primirea rezultatului vor putea iesi din carantina”, a declarat Orban.

Tot de la inceputul saptamanii viitoare, Romania va relua si actualizarea listei cu statele in care rata de infectare este mai mare decat cea a Romaniei, si din care romanii care vin in tara ar putea intra in izolare sau carantina.

Premierul Ludovic Orban a declarat de asemenea ca a cerut comitetelor judetene pentru situatii de urgenta o implicare mult mai serioasa in implementarea masurilor legale adoptate de autoritati, a actiunilor de control si a comunicarii cu cetatenii pentru respectarea masurilor de protectie a sanatatii, in contextul epidemiei cu noul coronavirus, scrie hotnews.ro.

Va reamintim, la ultima raportare, in Romania au fost inregistrate 2158 de cazuri noi de coronavirus, dar si 33 de decese.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.