Rata de infectare cu COVID de peste 3 la mia de locuitori intr-o comuna din Timis. O scoala si o gradinita trec in scenariul rosu. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta luata la Timisoara

TIMISOARA. S-a intrunit joi dimineata Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis, la sediul Prefecturii.

CITESTE SI: A murit Radu Bogdan, preotul militar al Garnizoanei Timisoara, infectat cu COVID. Avea 37 de ani 

Au fost analizate propuneri privind trecerea in scenariul rosu a doua scoli din judet, din pricina coronavirusului.

Este vorba de Liceul Teoretic din Periam si a structurii de gradinita a scolii din Giarmata.

Tinand cont de propunerile inaintate de consiliile de administratie ale celor doua untiati de invatamant si de avizul Directiei de Sanatate Publica Timis, Comitetul pentru Situatii de Urgenta a hotarat ca elevii sa continue cursurile online la ambele scoli.

In primul caz, la Periam, a crescut rata de infectare la mia de locuitori la nivelul localitatii, la peste 3. S-a ajuns la aceste cifre din pricina focarului activ de Sars CoV 2 de la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Periam, unde au fost confirmate 11 cazuri.
Miercuri, in Timis a fost raportata o rata de infectare de 0,53 la mia de locuitori.

In cel de-al doilea, la gradinita din Giarmata au fost confirmate cu noul coronavirus trei ingrijitoare.

CITESTE SI: Cele 50.000 de SMS-uri ale oamenilor care au facut diferenta intre viata si moarte la Spitalul Victor Babes din Timisoara, la inceput de pandemie. Medicii: Va multumim. Impreuna suntem intotdeauna puternici! 

Conform ISJ Timis, miercuri erau in izolare peste 260 de elevi, dar si aproape 100 de angajati din scoli, profesori si personal nedidactic.

In acest moment, in judetul Timis 6 scoli functioneaza in scenariu rosu, adica isi desfasoara toata activitatea online, dupa ce au fost descoperite mai multe cazuri de imbolnaviri. Este vroba despre Scoala Gimnaziala 19, acolo unde 3 profesori sunt confirmati cu coronavirus, Liceul Grigore Moisil, unde 3 elevi s-au infectat, dar si liceul Logos, acolo unde 6 dascali sunt pozitivi. De asemenea, scoala din Bencecu de Sus si-a suspendat activitatea la clase si face ore online. O a cincea unitate care isi desfasoara activitatea online este Centrul Speranta, unde sunt in desfasurare lucrari de reabilitare a cladirii. Ultimele doua, liceul din Periam si gradinita din Giarmata au fost adaugate pe lista joi dimineata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.