Provocarea elevilor. Candidatii la Primaria Timisoara chemati la o dezbatere despre educatie

TIMISOARA. Elevii vor sa stie ce planuri are viitorul primar al Timisoarei pentru educatie, astfel ca i-au invitat pe toti candidatii la o dezbatere intitulata „Cine pune stampila pentru educatie?”.

CITESTE SI: Trasee modificate pentru mai multe mijloace de transport in comun din Timisoara. Incepe Turul Romaniei 

Provocarea a fost pusa la cale de Consiliul Judetean al Elevilor, care a redactat mai intai o scrisoare de angajament pentru toti candidatii, prin care acestia isi asuma obiective importante in educatie, cum ar fi acordarea burselor in mod echitabil, asigurarea transportului gratuit, asigurarea infrastructurii scolare pentru elevii cu dizabilitati si multe altele.

Evenimentul “Cine pune stampila pentru educatie?” este pentru fiecare elev din Timisoara si pentru ca fiecare cetatean sa afle viziunea candidatilor la Primăria Timisoara depsre educatie. Ne dorim ca aceasta dezbatere sa fie una transpareta, una care sa ne convinga ca domeniul educational poate tinde spre un viitor mai bun„, spune Alexandra Trusca, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Timis.

Evenimentul ‘Cine pune stampila pentru educatie’ este programat vineri, 11 septembrie, de la ora 15, la Bastionul Maria Theresia.

Consiliul Judetean al Elevilor Timis a intocmit recent raportul anual, ce cuprinde mai multe date despre problemele pe care le au elevii din judet, despre respectarea drepturilor elevilor, dar si despre modul in care acestia isi respecta obligatiile.

Raportul din acest an are la baza raspunsurile date de peste 500 de elevi si profesori din Timis si face o radiografie a sistemului de invatamant din judet.

Conform datelor culese, 42,9% din elevii care nu au oferit niciodată feedback profesorilor sau cei 36,2% elevi care nu primesc deloc decontul navetei. O alta problema descoperita in urma cercetarii este faptul ca 45,2% dintre elevi nu au sesizat autoritatile cand in scoala lor s-a produs o ilegalitate.

AICI puteti citi raportul integral intocmit de Consiliul Judetean al Elevilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Păi dacă discută ACUM discuția e încheiată … arta de a spune PASS ” proștilor ” cu agenda FOARTE PERSONALA ! trebuie cultivată de la vîrsta fragede 🙂 pentru o societate mai ” straight ”
    E sau nu e pandemie ce plm ?