Noua lista a tarilor din zona verde de COVID 19. Cei care vin in Romania din aceste state nu vor sta in izolare sau carantina

Institutul National de Sanatate Publica a publicat lista tarilor din zona verde de coronavirus.

Ea va intra in vigoare marti la ora 0.00.

Persoanele asimptomatice care vin in Romania din statele din zona verde sunt exceptate de la masura carantinarii.

Lista cuprinde 9 noi nume din Europa fata de cea de saptamana trecuta, fiind introduse: Monaco, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Polonia, Spania, Danemarca,Tarile de Jos, Andorra, Insulele Feroe si Vatican.

In cazurile Frantei si Germaniei, pe noua lista nu mai figureaza specifiatiile din urma cu o saptamana, adica teritoriul european al Frantei sau districtul Kreis Gutersloh.

AICI puteti vedea lista completa a statelor europene.

Institutul National de Sanatate Publica a anuntat si o lista a tarilor terte, din afara Europei, din care romanii se pot intoarce fara a fi obligati sa intre in izolare sau carantina, care cuprinde 12 nume: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelanda, Tunisia si Thailanda.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea masurii de izolare/carantină sunt stabilite in functie de rata cumulata de incidenta a cazurilor noi de imbolnavire din ultimele 14 zile raportata la 100.000 de locuitori.

Zborurile suspendate catre si dinspre statele aflate pe aceasta lista se reiau incepand de marti, 7 iulie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.