Avertismentul presedintelul Klaus Iohannis pentru romani: Nu vor urma trei zile fara restrictii. Daca situatia se va inrautati, nu voi ezita sa declar din nou stare de urgenta

Presedinrele Klaus Iohannis a vorbit intr-o noua interventie despre finalul starii de urgenta din Romania si a tinut sa reaminteasca faptul ca lupta impotriva coronavirusului nu s-a incheiat.

CITESTE SI: Prelungirea somajului tehnic, transport gratuit pentru elevi si zile libere pentru parinti. Noi masuri anuntate de Guvern inainte de intrarea in stare de alerta 

Seful statului a tinut sa le spuna romanilor ca vor fi impuse reguli in continuare pentru protectia fiecaruia dintre si ca acestea vor exista si in intervalul dintre finalul starii de urgenta si inceputul celei de alerta de luni.

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta declara starea de alerta si va institui toate reglementarile obligatorii prin care vor fi mentinute masurile de preventie. Am vazut discutii in spatiul public legate de intrarea in vigoare a noii legi privind starea de alerta abia de luni, iar unii politicieni, care se dovedesc total iresponsabili, alimenteaza ideea de vid legislativ.

Dragi romani, nu vor urma trei zile fara reguli si restrictii! Reintoarcerea brusca la situatia de dinainte de pandemie este imposibila. Virusul nu tine cont de acte administrative, iar renuntarea prematura la toate regulile care s-au dovedit bune ar insemna o grava eroare. Avem un cadru legal in vigoare si in baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv in urmatoarele trei zile sa pastram toate regulile necesare pentru ca sanatatea si viata cetatenilor sa nu fie puse in pericol. Intrarea in starea de alerta aduce cu sine riscuri noi si responsabilitati suplimentare pentru toti cei care isi vor relua, intr-o forma sau alta, activitatea. Distantarea sociala, munca de acasa acolo unde este posibil, respectarea tuturor normelor de igiena, purtatul mastii de protectie sunt esentiale pentru a putea controla si in continuare epidemia„, a spus presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a tinut sa avertizeze ca daca reglementarile nu voir fi respectate si numarul infectarilor va creste, am putea reveni in stare de urgenta.

Vreau sa fiu foarte clar: Daca situatia se va inrautati si datele vor arata un numar galopant de infectari, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita sa declar din nou stare de urgenta! Sa nu compromitem, asadar, tot ce am realizat pana acum cu mari sacrificii! COVID-19 este o boala greu de combatut tocmai pentru ca oamenii ii pot infecta pe ceilalti fara sa dezvolte simptome si fara sa fie constienti de riscul pe care il reprezinta pentru semenii lor„, a mai spus Klaus Iohannis.

https://www.facebook.com/www.hotnews.ro/videos/244409953561909/

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.