In sfarsit. La aproape doua luni de cand scoala se face online, peste 1000 de elevi din Timisoara vor primi tablete cumparate cu bani de la primarie

TIMISOARA. La aproape doua luni de cand cursurile se desfasoara online, in sfarsit Primaria Timisoara da bani pentru ca scolile sa cumpere tablete pe care apoi sa le dea elevilor care nu au un astfel de dispozitiv.

CITESTE SI: Romania, buna de plata peste 50 de milioane de euro dupa rezilierea abuziva a unui contract pe autostrada Lugoj – Deva. Riscam sa pierdem fondurile europene pe toata autostrada 

Primarul a anuntat ca fiecare elev care beneficiaza de bursa sociala va primi o astfel de tableta, pentru a-si putea continua cursurile online.

„Vom da bani scolilor sa cumpere peste 1.000 de tablete pentru copiii cu bursa sociala. Toti scolarii care indeplinesc conditiile de primire a burselor sociale, vor primi tableta. Vom da bani scolilor si scolile vor organiza achizitia publica. Tabeletele nu vor fi date in proprietate privata. ele vor fi date elevilor in regimul in care s-au dat cartile. Cand scoala cere returnarea lor, atunci in termen de 1 saptamana ele trebuie sa fie returnate, pentru ca vor fi bunuri in administrarea scolilor”, spun reprezentantii Primariei Timisoara.

In acelasi timp, si ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca vor fi cumparate tablete pentru toti elevii care nu pot, in acest moment, sa participe la cursurile desfasurate online. La nivelul judetului Timis, conform informatiilor centralizate de Inspectoratul Scolar, aproximativ 6.000 de elevi nu au laptopuri, tablete sau telefoane, pentru a face scoala online.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.