La loc comanda. Ramanem in case de Pasti, iar politistii nu mai duc Lumina Invierii la toti credinciosii. Nou protocol intre MAI si Biserica, anuntat de Marcel Vela

Schimbari legate de protocolul incheiat intre MAI si Biserica, anuntate miercuri seara de ministrul de Interne Marcel Vela, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a dezaprobat public decizia ca politistii si jandarmii sa ajute la impartit Lumina Invierii si pastile catre credinciosi, dar si enoriasii sa poata veni la biserica sa-si ridice prescurile.

CITESTE SI: Programul de sarbatori la magazinele din Timisoara. Orarul dupa care vor functiona supermarketurile, pe zile, ca sa stii cand iti faci cumparaturile 

Principalele declaratii ale ministrului de Interne Marcel Vela:

Am avut o nouă discuție cu Patriarhul Daniel și am ajuns la un nou acord pentru a revizui unele măsuri
Având în vedere estimările recente ale specialiștilor privind extinderea epidemiei, acordul din 14 aprilie MAI-BOR se modifică astfel:

Slujbele din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumării BOR și a ordonanțelor militare, fără participarea credincioșilor în incinta sau în afara bisericilor

Pâinea sfințită va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de către personal clerical și voluntari ai bisericii, vineri și sâmbătă, între 8-17 și în prima zi de Paște

Credincioșii vor primi Paștile sau Sfânta Lumină din pragul casei, fără a ieși în stradă

În spitalele fără preot si în centrele sociale și de carantină Lumina va fi distribuită de cadre ale MAI

Îi mulțumesc PF Daniel pentru înțelegere și colaborare

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/269073277428443/

Va reamintim, in urma cu 24 de ore Ministrul de Interne, Marcel Vela anunta ca angajatii vor da o mana de ajutor preotilor pentru ca Lumina Sfanta si pastile sa ajunga in casele romanilor, totul in urma unui protocol incheiat intre MAI si BOR.

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat miercuri dupa-amiaza cerand revizuirea acestei intelegeri care, in opinia sa, duce la o relaxare periculoasa a restrictiilor impuse prin ordonantele militare emise in starea de urgenta. Presedintele a transmis cu fermitate: ‘Stati acasa, ca altfel, dupa sarbatori, vom avea inmormantari!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Astept popii sa ma apere pe strada.

    • Lasa-ne pe noi cu Sfintii nostri Parinti ca ne e bine, tu du-te la prietenul tau cel cu coarne si copite, va meritati unul pe celalalt.