Starea de urgenta ar putea fi prelungita. Cand se ia decizia finala

Romanii ar putea ramane mai mult timp in case, cu toate ca starea de urgenta ar urma sa se incheie in 16 aprilie.

CITESTE SI: Se intorc multi romani de Pasti din Europa. A crescut numarul celor aflati in carantina la Timisoara si in judet 

Optiunea prelungirii starii de urgenta este luata in considerare de autoritati avand in vedere ca numarul celor infectati cu coronavirus la nivel national este in continua crestere. Anuntul a fost faut de secretarul de stat Raed Arafat intr-o interventie la Digi 24.

Daca vorbim de starea de urgenta e foarte posibil sa ajunga sa fie prelungita inca o luna. Poate aceasta decizie va fi luata in cursul saptamanii viitoare, inainte sa ajungem la data limita a starii de urgenta„, a spus Arafat.

Secretarul de stat a vorbit si despre cat va dura perioada in care trebuie mentinute masurile pentru prevenirea infectarilor.

Starea critica, depinde – in unele tari a urcat si dupa, a inceput coborarea. In altele s-a mentinut. Nu cred ca vom iesi din starea de combatere a virusului inainte de sfarsitul lunii mai. Va fi o perioada continua de combatere pana sa spunem ca a trecut. Depinde cum va evolua situatia„, a adaugat Raed Arafat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.