Pedepse mai mari si o noua infractiune in legatura cu raspandirea coronavirusului. Masuri dure luate de Guvern

Pe langa masurile economice luate in urma sedintei maraton de noaptea trecuta, Guvernul Ludovic Orban se indreapta acum spre Codul Penal.

CITESTE SI: Angajatii trimisi in somaj tehnic vor fi platiti cu ajutorul statului. Masurile economice anuntate de premierul Ludovic Orban 

Au fost majorate pedepsele pentru falsul in declaratii, dar si pentru infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, dupa ce numai ieri doi indivizi inconstienti, unul la Bucuresti si altul la Galati, au fugit din spital, desi erau suspecti de coronavirus, iar un altul a calatorit cu avionul stiind ca este infectat.

Am luat o măsura importanta de modificare a Codului Penal privitoare la infractiunile care se petrec, am decis majorarea pedepselor pentru falsul in declaratii, infractiunea va fi pedepsita cu inchisoarea. Am majorat pedepsele pentru zadarnicirea combaterii bolilor, cine nu respecta carantina trebuie sa stie ca i se va intocmi dosar penal„, a declarat premierul Ludovic Orban.

Nu sunt singurele modificari in Codul Penal.

Este introdusa o noua infracțiune: omisiunea de a da date. In cazul in care, in cadrul anchetei epidemiologice, cineva nu da date complete se consideră omisiune si se pot constitui dosare penale. Stiu ca cea mai mare parte a romanilor respecta legea„, a completat primul ministru.

https://www.youtube.com/watch?v=4xBzYwiEpM4

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. is curios daca se mai bazeaza pnl pe diaspora la urmatoarele alegeri:))

  2. @john, tie iti arde de glume? Esti cumva tampit? Acele persoane ce mint sau nu respecta autoizolarea pot imbolnavi pe alti si chiar sa provoace decese. Nu cred ca e e loc de gluma in toata discutia asta. Putem face „bascalie” despre politica dupa ce trece aceasta stare cu coronavirusul.

    • era doar o intrebare…..dar a venit timisoreanu fruncea vestului cu jigniri…succes timisorene….

      • Si uite cum am aflat ca jon este oltean coclit….