Traficul aerian pe Aeroportul Timisoara va scadea cu 40 la suta

TIMISOARA. In contextul epidemiei de coronavirus (COVID-19) la nivel global si urmare a masurilor dispuse de Guvernul Italiei, a autoritatilor statului roman in ceea ce priveste legaturile aeriene cu destinatii din Italia, dar si a masurilor prevazute de catre companiile aeriene de a sista pentru o perioada de timp cursele regulate spre/dinspre Italia si de a reduce numarul de zboruri spre alte destinatii, estimam ca pe aeroportul din Timisoara traficul aerian de pasageri va scadea, in luna martie, cu peste 40%.

Aceasta scadere, aproape la jumatate a traficului aerian, va conduce automat la o scadere a veniturilor aeroportului. Implicit, va fi redusa si activitatea aeroportuara, motiv pentru care vom adopta un plan de masuri in vederea reorganizarii activitatii aeroportuare si a reducerii cheltuielilor salariale si materiale”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Administratia aeroportuara, prin masurile organizatorice pe care le va intreprinde, va tine cont de drepturile salariatilor conform Regulamentului Intern in vigoare, precum si de cele legale, prevazute in Codul Muncii. in acelasi timp, este responsabila pentru sustinerea in stare de operationalitate a infrastructurii aeroportuare in conditii de eficienta economica si va actiona in consecinta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.