E oficial. Timisoara are buget pe 2020. E cel mai mare din istorie

TIMISOARA. Consilierii localui au votat in efectiv redus bugetul de care va dispune in anul 2020 Timisoara, unul record, de peste 460 de milioane de euro.

CITESTE SI: Autostrada Timisoara – Moravita, care ne va lega de Belgrad, are contract pentru documentatie, la exact 1 an de la lansarea licitatiei. Anuntul presedintelui CJ Timis 

Bugetul a trecut cu 18 voturi din tot atatea posibile, avand in vedere ca unii dintre consilieri au lipsit de la sedinta din diferite motive.

In proiectul prezentat initiat si-au facut loc si cateva mici modificari. Prima propunere aprobata a venit din partea consilierului PSD Luminita Tundrea.

Consider ca e o dovada de responsabilitate sociala sa ne implicam cat de mult putem si noi ca si Consiliu Local. As dori sa aduc un amendament. Doresc sa propun sa desfasuram o campanie de preventie a aparitiei acestor imbolnaviri in scoli si anume sa alocam un buget de 5000 de lei pentru fiecare dintre unitatile de invatamant, sunt 60, pentru a achizitiona produse de dezinfectie si de curatare pentru a putea implementa aceasta campanie. Acest amendament are in vedere diminuarea valorii creditelor bugetare pentru anul 2020, capitoul 70.02.50 si capitolul 20.30.30 cu suma de 320.000 de lei care urmeaza sa fie suplimentata la capitolul invatamant, materiale curatenie si dezinfectant„, a declarat Luminita Tundrea.

Alte modificari au fost cerute de viceprimarul Dan Diaconu, al carui amendament a trecut si el fara probleme. Au fost luati 500.000 de lei de la lucrari de energo-alimentare pentru autobuze electrice si alti 510.000 de lei de la inel 2 inchidere estica pentru a fi alocati lucrarilor ce trebuie efectuate in zona in care va fi construita Sala Polivalenta Mare a Timisoarei, ce urmeaza sa fie contruita de CNI. Sumele vor fi recuperate prin credite de angajament.

O alta mica modificare in buget a fost propusa de Simion Mosiu, si aprobata de colegi, si a vizat achizitia unor aparate portabile de traducere ce vor fi date Politiei Locale. Detalii mai jos.

CITESTE SI: Politistii locali, dotati cu aparate de traducere portabile la Timisoara. Se vor ‘descurca’ in 74 de limbi si dialecte straine 

AICI puteti vedea cum vor fi cheltuiti in 2020 cele peste 460 de milioane de euro din bugetul Timisoarei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Băi nenorociților iar mințiți? La sfârșitul anului iar ne spuneți că aveți minus la încasări? Buget record. Ha?