Vom ajunge cu tramvaiul pana la mall, in Timisoara. Se muta statia de aer din Sagului

TIMISOARA. In scurt timp vom putea ajunge cu tramvaiul pana la mall. Este vorba despre centrul comercial de pe Calea Sagului, Shopping City Timisoara, acolo unde a fost trasa linia de tramvai, insa circulatia garniturilor nu a fost posibila din cauza faimoasei statii de masurare a calitatii aerului aflata chiar in mijlocul traseului, greu de mutat din calea liniilor ferate, din pricina birocratiei, in special.

CITESTE SI: Amenajarea Centrului Multifunctional de pe Marasesti, in licitatie, la Timisoara. Se cauta un constructor pentru aproape 5 milioane de euro 

Primarul Nicolae Robu anunta in urma cu cateva saptamani ca au fost obtinute, in sfarsit, toate avizele necesare pentru transferul statiei de masurare a calitatii aerului, iar zilele acestea au inceput lucrarile pentru amenajarea fundatiei pe locul in care aceasta va fi mutata, in vecinatatea magazinului Profi din spatele statiei STPT.

Lucrarile la fundatie si instalatia electrica sunt asigurate de firme angajate de Shopping City Timisoara si sunt programate sa dureze cel mult 3 saptamani.

Apoi, statia va fi mutata la cativa zeci de metri distanta si instalata de o firma specializata care va si calibra aparatura de masurare a calitatii aerului.

Imediat dupa ce va fi mutata, muncitorii vor putea trece la treaba pentru a asigura conexiunea liniilor de tramvai pe Calea Sagului, din intersectia de la Turist, intrucat in acest moment ele sunt intrerupte in dreptul statiei de aer.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Uite ca se poate face si fundatie iarna, desi ni se spune ca pentru repararea trotuarelor distruse de lucrarile lui Robu trebuie sa asteptam pana cand „vremea va permite”

  2. sincer, e cam inutil. acum o sa mearga tramvaiu in zigzag sa intre pe la toate magazinele ca timisoreanu nu poate sa mearga 5min pe jos

    • Pai daca vii de la Ciocanu, sa zicem, tot 5 min faci?

  3. Nu înțeleg cum va circula tramvaiul 7…Din Dâmbovița până la Mall și de acolo?Nu exista conexiune la dreapta pt. Continuarea traseului…Nu mai bine introduceți tramvaiul 2?

  4. Tramvaiul 2 o sa circule, 7-le nu are cum! Haideti sa fim seriosi, nu este nicio statie de masurare a aerului, intrebati SRI-ul ce este cu acea statie, si o sa aflati de fapt ce este!

  5. Si, dupa ce iese linia 7 de la Mall. il vor muta cu macaraua spre biserica, pt. ca nu e linie de la Mall decat spre Aurora. Ce sa vrei de la profesoru’ distrat si gasca lui de p#toi de 21 de ani…

  6. Sper ca sa se inceapa cu amenajarea a min 2 benzi ptr autovehicule/pe sens – intre Mall si Dambovita – si abia apoi sa dea drumul la tramvai. Altfel … urmatorii pasi 5, 6, … .
    Tramvaiul 2 (?) va veni, apoi si 7 (intr-un viitor mai indepartat).
    Ce bine era daca centura sudului era terminata!