Eminescu, omagiat pe scena Teatrului Merlin din Timisoara

TIMISOARA. Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin” Timisoara intampina anul 2020 cu multa bucurie si proiecte noi, realizate pentru micutii sai spectatori. Propunerea din acest an a spectacolului omagial dedicat poetului national al romanilor, Mihai Eminescu, este Fat-Frumos din lacrima. Intr-o atmosfera calda si primitoare, specifica teatrului pentru copii si tineri, actorii daruiesc textului eminescian emotia si iubirea pe care o merita.

Adaptarea pentru scena a textului lui Mihai Eminescu este facuta de Alexandru Mihaescu care semneaza si regia artistica, scenografia poarta marca Bajko Attila, costumele sunt semnate de Cristina Milea, iar muzica original este compusa de Rebeka Adam.

Asemanator unui poem in proza, basmul lui M. Eminescu, Fat-Frumos din lacrima, pretinde o montare pe masura, intr-un limbaj vizual si ludic specific teatrului. Astfel, scenele dinamice, de calatorie, de dialog sau de lupta alterneaza cu scenele onirice sau cu cele in care sunt prezente papusi si jocul de umbre, intr-o forma eleganta, dar si distractiva.

In centrul basmului se afla aventurile unui erou, aventuri cu care suntem deja obisnuiti: luptele cu diversi inamici, infrangerea obstacolelor si intoarcerea acasa unde toti vor trai fericiti pana la adanci batraneti.

Intreaga calatorie initiatica este o suita de lectii pentru personajul principal – tanarul Fat-Frumos – unice in peisajul basmelor. Acesta este ajutat la fiecare pas de cei pe care ii intalneste, intr-o lume mult mai complexa decat se astepta s-o intalneasca, o lume miraculoasa unde voinicia nu mai este de ajuns. Eroul nostru priveste cu deschidere, cu mirare si, fiind atent la lectiile primite, poate ajunge pe deplin la maturitate.

Distributia spectacolului ii reuneste pe: Robert Copot, Cristian Bratoiu, Madalina Ghitescu-Petre, Laurentiu Plesa, Raluca Grumazescu, Raul Bastean, Maria Gornic, Madalina Toderas, Marko Adzic, Luana Uncrutiu, Octavia Petrisor.

Spectacolul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 10:00, la sediul teatrului.

Micutii sunt asteptati luna aceasta si la piesele de duminica. Daca Alba ca Zapada a dat startul spectacolelor din acest an, urmeaza in data de 19 ianuarie Motanul incaltat, iar Zana Lacului isi va dezvalui povestea in data de 26 ianuarie, ultima duminica a lunii.

In anul 2020, reincepem programele dedicate tinerilor care isi vor rezerva ziua de joi, de doua ori pe luna. Pentru luna ianuarie se afla incluse in program doua spectacole: Fat –Frumos din lacrima care se va juca in data de 16 ianuarie si 4 Dansuri care se va juca in data de 30 ianuarie.

fat frumos din lacrima, teatrul merlin, teatrul merlin timisoara, timisoara, teatru copii merlin

Pentru copiii care nu locuiesc in Timisoara va incepe seria deplasarilor cu spectacolul Croitorasul cel viteaz care a fost programat la Satchinez, in data de 22 ianuarie si Ursul pacalit de vulpe la Sanmihaiul Roman, in data de 29 ianuarie.

Dupa un 2019 cu un numar de 208 spectacole si peste 25.000 de spectatori, trupa de la „Merlin” se situeaza pe o linie ascendenta si le propune iubitorilor de teatru o calatorie si mai diversa in acest an. Proiectele Teatrului pentru Copii si Tineret „Merlin” sunt numeroase si interesante, iar activitatea artistica va fi cu siguranta deosebit de bogata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.