Se elibereaza din nou certificate de urbanism, la Timisoara, in baza PUG-ului prelungit

TIMISOARA. Dupa ce a fost blocata partial acordarea de Certificate de Urbanism la Primaria Timisoara, intrucat in urma unei sesizari a Inspectoratului de Stat in Constructii, Prefectura a atacat in instanta hotararea de Consiliu Local ce consfintea prelungirea vechiului Plan Urbanistic General, pe motiv ca aceasta nu avea avizul Ministerului Dezvoltarii, iata ca lucrurile se linistesc.

Se elibereaza din nou certificate de urbanism, la Timisoara, dupa ce problema Planului Urbanistic General a fost rezolvata, astfel ca oricine are nevoie de documentatia de urbanism o poate solicita fara sa mai aiba limite.

Odata cu deblocarea PUG-ului, si tarifele pentru eliberarea documentatiilor s-au moficat. Mai exact, ele au fost actualizate, odata cu schimbarea legii constructiilor.

Va reamintim, problemele au aparut acum cateva luni la Primaria Timisoara, care s-a trezit ca nu mai poate elibera certificate de urbanism in baza PUG-ului prelungit.

Prefectura a suspendat atunci hotararea de Consiliu Local prin care era prelungit PUG-ul din 2002, intrucat nu a fost aprobat cel nou, in baza caruia se acorda certificatele de urbanism. In tot acest rastimp, primaria a acordat astfel de documente numai in locurile in care existatu PUZ-uri (Planuri Urbanistice Zonale). Reprezentantii Guvernului in teritoriu sustineau ca prelungirea a fost facuta ilegal intrucat nu avea avizul Ministerului Dezvoltarii, lucru semnalat de reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.