Un nou acord semnat de Universitatea Politehnica Timisoara cu Universitatea din Niś

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara intareste si mai mult colaborarea cu Serbia. Un nou acord, de aceasta data cu Universitatea din Niś, a fost semnat joi, 19 decembrie 2019, la Rectoratul UPT.

Noul acord cadru de colaborare a fost semnat de rectorii celor doua institutii de invatamânt superior, prof.univ.dr. Dragan Antić si prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban.

Chiar daca acordul a fost semnat abia acum, colaborarea dintre cele doua universitati este mult mai veche, primele contacte fiind initiate, din partea Politehnicii, in urma cu peste 30 de ani, de profesorul Stefan Preitl.

Ulterior au fost stabilite mai multe colaborari intre cadre didactice, intre facultati, schimburi de profesori si de studenti, vizite reciproce, in special dupa 2002, când a fost incheiat si acord Erasmus+.

Acordul cadru de colaborare vine sa intareasca relatiile stabilite pâna in prezent si sa extinda cooperarea si la alte niveluri. Cu ocazia intâlnirii si a prezentarii celor doua universitati, au fost subliniate numeroasele asemanari in ceea ce priveste activitatea didactica si de cercetare, ceea ce amplifica posibilitatile de colaborare in viitor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.