Caravana Universitatii Politehnica Timisoara, in peste 150 de licee din mai multe judete

TIMISOARA. In perioada septembrie – noiembrie 2019, Universitatea Politehnica Timisoara a derulat in licee seminarii de orientare si consiliere profesionala in vederea sporirii accesului elevilor la un invatamant superior tehnic de calitate.

Echipele de implementare a proiectului, formate din consilierii Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, cadre didactice si studenti, s-au deplasat in licee selectionate din 9 judete (Alba, Arad, Bihor, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti si Timis) in vederea organizarii de seminarii de consiliere pentru elevi.

Au beneficiat de consiliere si orientare elevii din 153 licee, din care 68 licee din mediul rural si orase sub 10.000 de locuitori. Numarul de elevi informati a fost de 16.092, din care 1.636 elevi de la licee din mediul rural si 3.190 din orase sub 10.000 de locuitori.

Activitatile s-au derulat in cadrul proiectului CNFIS-FDI-2019-0678, cu titlul „Facilitarea accesului la invatamantul tehnic timisorean prin realizarea unui HUB de conectare Elevi–Studenti–Companii, prin implicarea comunitatii alumni a Universitatii Politehnica Timisoara (ESC-HUB)”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.