Noul an scolar prinde Inspectoratul Scolar Timis in casa noua, la Timisoara. Momentul mutarii complete

TIMISOARA. Anul scolar 2019-2020 prinde Inspectoratul Scolar in casa noua. Reprezentantii ISJ Timis au inceput deja mutarile, iar o parte dintre angajati isi desfasoara deja activitatea in noua cladire de pe strada Mihai Viteazu, in fostul sediu al Administratiei Bazinale de Apa Banat.

CITESTE SI: Redeschiderea navigatiei pe Bega catre Serbia se va face mai repede cu o jumatate de an. Ce se intampla acum pe canal, langa Timisoara 

”Suntem gata, sper ca pana in 16 septembrie sa ne mutam cu totul in noul sediu. O parte dintre inspectori s-au si mutat. Mai suntem in vechiul sediu, dar lucrurile sunt in linie dreapta, continuam mutarile. Cel tarziu in septembrie vom fi cu totul mutati”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Aura Danielescu, inspectorul general al ISJ Timis.

Inspectoratul Scolar Timis va functiona in fostul sediu ABAB, dupa ce fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, i-a cerut directorului institutiei sprijin pentru mutarea inspectoratului. Astfel, Titu Bojin le-a oferit, in chirie, spatiul de pe Mihai Viteazu numarul 32, acolo unde a si fost facuta igienizarea inca de acum cateva saptamani.

Cladirea Apelor Romane are aproximativ o mie de metri patrati, iar ea va gazdui peste 50 de angajati ai Inspectoratului Scolar, dar si 10 de la Casa Corpului Didactic.

Din spatiul care adaposteste acum ISJ Timis, de pe Bulevardul C. D. Loga, va mai ramane doar fatada. Aici urmeaza sa fie reconfigurata intreaga zona. Vor fi construite 4 noi corpuri de cladire, care vor adaposti spatii culturale, un hotel de lux, spatii de shopping si rezidentiale, dar si un turn de belvedere. De asemenea, va fi construita o parcare subterana cu cateva sute de locuri si va fi reorganizat traficul rutier in zona.

CITESTE SI: Complexul imobiliar futurist ce va ‘rasari’ langa Primaria Timisoara. Vor fi 4 cladiri spectaculoase. Imagini in premiera

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.