Campusul scolar ca-n filme ce se va ridica la Timisoara, in care vor putea invata peste 1000 de elevi. Foto si detalii

TIMISOARA. In doar cateva zile se va da ordinul de incepere a lucrarilor la noul campus scolar al Liceului Nikolaus Lenau din Timisoara, pe o un teren aflat intre Popa Sapca si Oituz.

CITESTE SI: Ultima solutie, parcare de 1000 de locuri in Piata 700 din Timisoara 

A fost semnat zilele trecute contractul cu castigatorul licitatiei organizata de Primaria Timisoara – firma Constructim, ca lider al unei asocieri, alaturi de alte trei societati.

Valoarea contractului este de 49.994.636,94 lei fara TVA, adica peste 12 milioane si jumatate de euro, cu tot cu TVA, iar lucrarea ar trebui sa se incheie in 2 ani.

Campusul scolar de pe strada Oituz 4C ar acoperi cea mai mare parte din nevoile scolii cu predare in limba germana de la Timisoara, ai carei elevi invata acum in mai multe sedii din Timisoara, pe Gheorghe Lazar, pe Namoianu, in Piata Unirii si la fostul liceu Mincu.

Cele patru firme asociate vor trebui să realizeze 4 corpuri de constructie in conformitate cu cerintele din documentatia de atribuire, dar si lucrari de structura de rezistenta, alimentare cu energie electrica, alimentare cu fibra optica, alimentare cu apa potabila, racordare la reteaua de canalizare urbana, alimentare cu gaze naturale, racorduri rutiere, instalatii electrice, instalatii sanitare si PSI, instalatii HVAC.

Ansamblul de constructii propuse este alcatuit din patru corpuri care delimiteaza o curte interioara denumita atrium. Dispunerea corpurilor construite are in vedere si insorirea permanenta a curtii interioare, ca loc de recreatie pentru copii, data fiind pozitia amplasamentului fata de punctele cardinale. Ansamblul construit propus se compune din corpurile A, B, C si D, cu o suprafata desfasurata de 11.850,16 mp. Demisolul va avea 2.516,80 mp desfasurati, parterul 1.519,80 mp. La etajul 1 vor fi 2.539,08 mp, la nivelul 2 sunt 2.598,60 mp, la etajul 3 avem desfasurati 2,598,60 mp, iar la 4, un etaj retras, vor fi 77,33 mp. Vor fi asigurate parcare, acces pietonal pentru elevi si profesori, acces de serviciu pentru deservire si interventie, precum si statii de transport in comun pe ambele sensuri, cu treceri de pietoni, pe drumul de legatura dinspre strada Popa Sapca si Calea Aradului„, explica pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Constructim.

Peste 1000 de elevi ar putea invata in noul campus, cel mai spectaculos proiect dedicat invatamantului, care se amenajeaza la Timisoara.

Vor fi amenajate 48 de sali de clasa in care vor putea invata simultan 1152 de elevi, spatii pentru cadre didactice si personal administrativ, un cabinet medical, o biblioteca, o sala de gimnastica, vestiare si spatii tehnice„, mai precizeaza pentru opiniatimisoarei.ro constructorii.

Banii vor proveni de la bugetul local, pentru ca mai apoi, municipalitatea sa incerce sa-i recupereze din fonduri europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.