ISWinT 2019, sub patronajul Guvernului si al UNESCO. Peste 400 de participanti la editia de anul acesta

TIMISOARA. Editia 2019 a festivalului ISWinT (International Student Week in Timisoara), organizat de Liga AC, se bucura de onoarea de a se afla simultan sub patronajul Guvernului Romaniei si sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO. Prin patronaj, cele 2 institutii atesta importanta acestui eveniment ce abordeaza teme educationale si culturale in randul tinerilor.

Dupa numarul record de 866 de inscrisi din 114 tari si o selectie foarte riguroasa a participantilor, Timisoara va deveni, in perioada 22 iulie – 2 august 2019, un centru al interculturalitatii in Romania, peste 400 de tineri din toata lumea fiind acceptati si invitati de organizatori.

Prin tema editiei de anul acesta, „Learn today, change tomorrow!” („Invata azi, schimba ziua de maine!”), organizatorii invita studentii sa ia parte la unul dintre cele 8 ateliere de educatie non-formala propuse pentru a dezbate idei, a schimba impresii si a descoperi instrumente de implicare activa in comunitate.

Pe langa atelierele educationale, studentii internationali vor participa si la o serie de activitati care vor pune in lumina teme precum incluziunea sociala, educatia sau drepturile omului. ISWinT contribuie si la agenda culturala a viitoarei Capitale Culturale Europene printr-o serie de activitati deschise publicului Timisorean.

Pe 27 iulie, timisorenii sunt invitati sa li se alature studentilor la marsul pentru drepturile omului, iar pe 28 iulie sa participe in Piata Libertatii la COOLtural Day, o serie de piese de teatru, ateliere creative si expozitii de fotografie, viniluri si carti.

ISWinT este un festival educational international organizat de Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (Liga AC) cu sprijinul Universitatii Politehnica din Timisoara. ISWinT reuneste anual inca din 1994 in capitala Banatului peste 100 de studenti din toate colturile lumii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.