‘Space Kids’ la Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce, nu cu mult timp in urma, in luna februarie a acestui an, a gazduit prima editie a Galei Educatiei Spatiale, Universitatea Politehnica Timisoara este din nou locul de desfasurare al unui eveniment eveniment care confirma potentialul tehnologic al orasului, dar si interesul manifestat pentru domeniul tehnologiilor spatiale de catre elevi, studenti, cadre didactice, companii din domeniul IT. Timisoara Space Kids are ca scop promovarea oportunitatilor de participare a elevilor timisoreni la competitii si activitati educative cu tematica spatiala. Deschiderea va avea loc luni, 3 iunie 2019, la oea 14:30, in Sala Polivalenta a Bibliotecii Universitatii Politehnica Timisoara, iar demonstratiile vor fi facute pe holurile Centrului de Conferinte al UPT.

La eveniment sunt invitati sa participe in primul rand liceeni, dar si elevi din clasele a VII-a si a VIII-a, interesati de domeniile astronomiei, programarii, roboticii, a modelarii 3D, pentru care Zero Robotics, FIRST Tech Challenge, Climate Detectives, Moon Camp Challenge, CanSat sau ExoRo nu sunt doar niste denumiri ciudate, ci sunt, sau pot deveni, in curand, contexte de invatare si de dezvoltare extra-curriculara in domeniul stiintelor si tehnologiilor spatiale.

Evenimentul va include prezentari ale preocuparilor din domeniul educatiei cu tematica spatiala ale ESERO Romania, Banat IT sau CoderDojo Timisoara, prezentari ale competitiilor la care au participat echipe timisorene, discutii in panel despre experientele personale si beneficiile elevilor participanti, precum si workshop-uri si demonstratii hands-on de lucru cu hardware si software specifice proiectelor inscrise la respectivele competitii.

Echipele participante vor avea propriile standuri, unde vor interactiona cu ceilalti participanti la eveniment, oferindu-le detalii si incurajari in vederea unei viitoare implicari.

Ca si la precedentul eveniment, Gala Educatiei Spatiale, organizatorii isi doresc sa ofere garantii tinerilor cu preocupari in domeniu ca pot studia aceste tehnologii de varf si ca pot urma o cariera in domeniu aici, in Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.