Vin sa ‘rupem pisica’ si sper ca ratiunea sa triumfe. Primarul Nicolae Robu raspunde chemarii ministrului Dezvoltarii, la Bucuresti, pentru a discuta viitoarea Sala Polivalenta de la Timisoara

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu anunta ca va onora invitatia ministrului Dezvoltarii Daniel Suciu, lansata zilele trecute la Timisoara, pentru a analiza situatia Salii Polivalente.

CITESTE SI: ‘Se rupe pisica, ii astept pe Robu si pe Dobra la minister’. Anuntul ministrului Dezvoltarii despre Sala Polivalenta la Timisoara 

Ministrul, care este si vicepremier, i-a poftit, atat pe Nicolae Robu, cat si pe presedintele CJT Calin Dobra la Bucuresti sa discute locul in care Compania Nationala de Investitii ar putea ridica viitoarea Sala Polivalenta, atat de asteptata in perspectiva anului 2021 in care Timisoara va fi Capitala Culturala a Europei, si in conditiile in care orasul nu are o sala demna de organizarea unui eveniment de anvergura, fie cultural, fie sportiv.

Am avut o discutie telefonica, dl Daniel Suciu m-a invitat sa mergem la Bucresti, eu impreuna cu presedintele CJT Dobra. Desigur ca apartenenta politica diferita nu ma impiedica sa merg. I-am spus ca vin, dar sper ca ratiunea sa primeze, vreau colaborare, astfel incat sa facem cat mai multe pentru orasul si judetul nostru„, a spus primarul Nicolae Robu.

Despre reprosul facut de vicepremier, cum ca nu ar avea la Bucuresti intreaga documentatie pentru terenul propus de municipalitate pentru viitoarea sala polivalenta, Nicolae Robu crede ca acesta e dezinformat.

Eu nu-i repreosez vice prim-ministrului, am certitudinea ca a fost dezinformat, nu vreau sa cream o tema de conflict. Eu am prezentant extras de Carte Funciara la zi, toate documentele au fost predate la CNI. Cineva l-a dezinformat. Nu vreau sa discutam nici stadionul, nici sala polivalenta aici. Vreau ca acestea sa fie discutate in spatele usilor inchise, la rece, rational. Trebuie sa primeze interesul public. Am convingerea ca vom discuta in termeni rationali. Aceste obiective nu trebuie sa fie nici ale lui Robu, nici ale lui Dobra, nici ale PNL, nici ale PSD, ci ale cetatenilor„, a mai spus Nicolae Robu.

Cat despre hotararea de consiliu local care prevedea transferul terenului de sub actualul stadion Dan Paltinisanu si care a fost retrasa de pe ordinea de zi marti, edilul sef a spus ca nu este nicio rea intentie la mijloc, ci doar dorinta de a se face o serie de clarificari.

Am explicat atunci de ce am retras proiectul. Pentru ca a venit in ultimul moment. Colegii au explicat ca geometria acelui teren nu este corecta. Cand vom fi clarificati, vom rezolva. Oricum, nu incurcam demolarea stadionului, am dat certificat de urbanism pentru demolare. Nu trebuie facuta o tragedie din asta ca nu incepe constructia maine. Nu vom boicota niciun proiect, nici al CJT, nici al altcuiva, daca e de bine pentru Timisoara. Ca sa-l citez pe ministrul Suciu: <Haideti dl primar, sa rupem odata pisica, sa transam lucrurile>. Eu zic sa prevaleze ratiunea, nu politicianismul sau alte interese„, a precizat Robu.

CITESTE SI: Scandalagii in minus in Freidorf si in Piata Traian din Timisoara. 15 familii date afara din locuintele sociale ale Primariei 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.