Garajul sefului Politiei Locale, Dorel Cojan, demolat primul in zona Kiriac din Timisoara. Ce le-a explicat primarul Nicolae Robu oamenilor. Video

TIMISOARA. Operatiunea de demolare a garajelor a ajuns in zona Rusu Sirianu – Kiriac, miercuri dupa-amiaza. Primarul Nicolae Robu s-a intalnit cu localnicii inainte de a da unda verde daramarii unei baterii cu cateva zeci de astfel de constructii. Primul garaj pus la pamant a fost cel al sefului Politiei Locale Dorel Cojan, a anuntat edilul in momentul in care a dat ordinul de demolare.

CITESTE SI: Closca pusa la clocit, gasita intr-un garaj ce urma sa fie demolat la Timisoara 

Asa cum am stabilit, astazi am trecut la demolarea celor 38 de garaje din cvartalul delimitat de strazile Dumitru Kiriac si Ioan Rusu sirianu, din Cartierul Calea sagului, despre care am vorbit in urma cu doua saptamani.
Asa cum am promis, vom amenaja în loc o parcare civilizata, precum si un frumos spatiu verde. Evident, fiecare intrare de bloc va avea alei asfaltate.
Daca apreciati si sustineti desfiintarea garajelor si amenajarile civilizate în locul lor, dati Like. Daca nu sustineti, postati “Dislike! Vrem sa nu va atingeti de garaje”
In ambele cazuri, dati Share„, a notat pe pagina sa de Facebook primarul Nicolae Robu.

Edilul le-a explicat localnicilor cum anume va arata amenajarea de locuri de parcare ce se va face in locul garajelor.

Asta e varianta in care facem suprateran, dar nu ies decat 52 de locuri pentru ca legea ne obliga ca la o noua constructie sa pastram distanta fata de cladire. Si nu merita toate rampele astea si toata constructia ridicata aici, va fi mult mai frumos pe a doua varianta care ne da si mai multe locuri, ne da 55 sau 56 de locuri. Va fi la sol totul, copiii pot sa zburde printre, se dau cu rolele, se intampla si in alte locuri unde am facut amenajari. Va fi deschidere, spatiu liber, nu se obtureaza nimic, o sa vedeti. O sa trecem la treaba. Stiu ca majoritatea oamenilor au inteles peste tot ca facem sa fie mai bine, ca ar fi mai simplu sa lasam cum a fost, nu e bataie de cap, nu supar pe nimeni, dar nu ar fi cinstit fata de oras sa las asa cum este ca e o alta perioada. O sa vedeti ce frumos va fi.  Sa fie limpede pentru toata lumea, pentru cei care incearca sa blocheze demolarea garajelor. Incepem cu demolarea garajului sefului Politiei Locale, deci nu exista exceptie„, a explicat Nicolae Robu dorind sa dea un exemplu timisorenilor.

Va reamintim, proprietarii de garaje din zona Kiriac au cerut primariei ca odata ce le vor fi demolate constructiile, in loc sa se amenajeze o parcare prevazuta cu bariera in care fiecare sa-si poata rezerva spatiul pentru masina gratuit.

Pana acum au fost demolate aproximativ 1000 de garaje din cele 7000 cate exista in cartierele din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Isi tinea toate beanveurile intr-un singur garaj? Sa fim seriosi…

  2. Ce texte pe primar ca darama garajul sefului Politiei Locale . Garajul ala nu mai era folosit de foarte mult timp dovada vegetatia crescuta in fata usilor . Cojan nu mai locuieste la bloc , garajul o fi pe numele lui dar nu mai avea nevoie de el .
    Pe cei care au garaje cu CF si autorizatii de constructie pe ele ii invat sa angajeze un avocat si sa il intrebe pe guralivul asta de Robu daca respecta Legea 255/2010 si Legea 233/2018 . Ca el peste tot declara cauza de utilitate publica . Cauza de utilitate publica NU se declara prin hotarare de primar ( trebuie votul CL ) trebuie sa aibe un proiect pentru acel teren care trebuie prezentat public . Trebuie sa aibe bugetul asigurat pentru acel proiect . Si MARE ATENTIE pentru cauza de utilitate pubilca sunt specificate in lege ce tipuri de lucrari se pot face in locul imobilelor, expropriate . Si surpriza ce sa vezi ca pentru amenajarea de parcari si locuri de joaca NU poate fi invocata cauza de utilitate publica . Dar cand va sesiza cineva pe parte PENALA treaba asta atunci bineiteles Robu nu a stiut si altii sunt vinovati . Nu trebuie lasat Robu asa usor ca blocurile sunt la fel ca si garajele construite tot pe domeniul public si maine poimaine in nebunia lui vine si ne zice ca blocul trebuie demolat pentru cauza de utilitate publica ca face el METROU pe acolo si ba mai mult 3 apartamente din imobil sunt nelocuite si au depozitat propriatarii mobilier in ele .

    • Nu e vorba de nici o expropriere. Garajele sunt construite pe terenul primariei, cand au fost construite in anii 90 s-a facut contract de concesiune pe 10 ani, cu clauza ca daca e nevoie vor putea fi demolate. Contractele au fost prelungite, la cerere, pe inca 10 ani, prin anii 2000. Pe masura ce si aceste prelungiri au expirat, prelungirea s-a facut doar pe un an, de cand e Robu primar, si exista clauza in contract ca pot fi daramate la o adica. Nu sunt pentru daramarea garajelor, nu locuiesc in zona Kiriac si nu pricep de ce se baga bani acolo unde e liniste, dar situatia legala e asta pe care o prezint.

      • Aveti dreptate garajele exact ca si blocurile sunt construite pe terenul statului . Dar constructia garajul este proprietate privata . Multe din garaje nu mai sunt sub nici un contract de inchiriere, concesiune deci nu se mai supun unui contract . Sunt constructii private pe terenul statului . Robu a invocat cauza de utilitste publica pentru a fi demolate . Deci atunci situatia face obiectul celor doua legi . Nu trebuie lasat Robu sa creada ca poate darama orice . Ca in nebunia lui in scurt timp vine si da cauza de utilitate publica pe terenul care este construit blicul in care stau . Si ne spune ca va trece metroul pe acolo si trebuie demolat . Va mai gasi cativa frustrati care sa ii tina trena care vor scrie ca este bine sa darame ca in acel bloc erau 4 apartamente goale si proprietarii aveau depozitata mobila in apartamente .

    • Esti prost informat prietene si vorbesti gratuit si aiurea,insa nu cred ca tu esti de vina ci inzestrarea ta genetica,de-a lungul timpului

  3. Vai, vai.. Ma apucat plânsul. Dați-mi un șervețel umed ca îmi lacrameaza.. De te ar demola odată și pe tine din primărie, comunist bashinos. În 8 ani trebuia să rezolvi problema asta demult, nu sa mănânci rahat cu cisterna, guraliv senil. În alte orașe din tara, parcările comuniste sunt o amintire. Păcat că sa pricopsit Timișoara numai cu primari senili.

  4. După bălăriile de 1 metru din fata garajului, Cojan sigur locuiește într-un apartament de 42 mp în zona Chiriac. Oare unde își va lăsa coaja aia de mașină de 70000 de euro, dacă maimuța din Bocsig ii demolează cotețul? Of, of, of, ce tragedie. Încă o porție de pâine și circ, gratis, marca Scleroza din Bocsig. Luați fraierilor, doar, doar, o pune botul vreo babă virgina la vrăjeala ieftina a nebunului senil.