Bani de la Consiliul Judetean pentru bunicii din Timis. Aproape doua milioane de lei pentru finantarea unor camine de batrani

TIMISOARA. Sprijin pentru batranii din Timis care au nevoie de asistenta. Doua centre de asistenta pentru batrani vor primi bani de la Consiliul Judetean.

CITESTE SI: Teren de sport, bazin de inot si patinoar in comunele din judetul Timis. Ce trebuie sa faca primariile

Mai exact, caminele pentru persoanele varstnice din Jimbolia si Comlosu Mare vor primi cofinantare pentru anul 2019, dupa o asociere intre Consiliul Judetean Timis si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, cu cele doua localitati, prin consiliile locale. Fondurile sunt menite a asigura cofinantarea pentru anul 2019 a caminelor pentru persoane varstnice din Jimbolia si Comlosu Mare, cu suma de 800.000, respectiv 1.000.000 lei.

Caminul din Comlosu Mare asigura servicii sociale pentru un numar de 90 de persoane, in momentul de fata fiind asistate 62, din care 12 din localitate, iar celelalte din judet. Centrul de la Jimbolia poate servi un numar de 70 de batrani, in prezent fiind asistate 55 de persoane varstnice, jumatate dintre acestea provenind din alte localitati.

„Nu putem sa le intoarcem spatele batranilor nostri aflati in dificultate. Am raspuns pozitiv cererilor celor doua camine de a le cofinanta activitatea, intrucat efortul financiar ar fi fost prea mare pentru bugetele locale. Fondurile alocate permit desfasurarea activitatii in conditii normale. Ignorarea problemei ar fi avut consecinte la care nici nu vreau sa ma gandesc, beneficiare ale acestor servicii fiind chiar si persoane varstnice imobilizate la pat”, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

CITESTE SI: Vor fi doar 4 grade. Cea mai friguroasa dimineata din aceasta saptamana plina de ploi la Timisoara

Cofinantarea caminelor va fi realizata in regim bianual, in baza unor contracte incheiate intre parti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.