Concursuri… cat o admitere, la Politehnica din Timisoara. 1000 de elevi la competitia ‘Valeriu Alaci’ si la Olimpiadele Comunicarii

TIMISOARA. Concursurile nationale organizate de Universitatea Politehnica Timisoara cu ocazia evenimentului „Politehnica – un pas spre viitorul tau” se bucura de o popularitate tot mai mare in randul elevilor de liceu care, in acest an, s-au inscris intr-un numar record, de aproximativ 1500, aproape cat o admitere. Este inca o dovada a aprecierii de care are parte UPT la nivel national.

Dupa ce, initial, aproximativ 500 de elevi au venit la primele concursuri din cadrul evenimentului, la sfarsitul saptamanii trecute, inca 1000 de elevi au participat la concursul de matematica „Valeriu Alaci” (peste 600 de elevi), o competitie organizata de facultatile de Automatica si Calculatoare si cea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, precum si la Olimpiadele Comunicarii (peste 300 de elevi), organizate de Facultatea de Stiinte ale Comunicarii.

Deschiderea festiva a avut loc vineri, 12 aprilie 2019, la ora 15:00, in Auditoriumul Centrului de Conferinte al UPT. Sambata, in 13 aprilie, tot in Auditorium, a avut loc festivitatea de premiere la Olimpiadele Comunicarii, o competitie desfasurata online. Proba scrisa din cadrul concursului de matematica „Valeriu Alaci” s-a desfasurat sambata, iar festivitatea de premiere a avut loc in aceasi zi.

Cei care obtin premiile I, II sau III la cele 8 concursuri nationale organizate de Universitatea Politehnica Timisoara pot fi ulterior admisi fara a mai sustine examen de admitere, cu conditia, bineinteles, sa promoveze examenul de bacalaureat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.