Bataie de joc la adresa a mii de soferi. Largirea la 4 benzi a drumului Timisoara – Mosnita blocata din nou

TIMISOARA. Sfarsitul lunii ianuarie aducea o veste buna pentru toti soferii care vin zilnic in Timisoara dinspre Mosnita si invers. Dupa un an de tergiversari, proiectul largirii drumului la 4 benzi a primit ultimul aviz, cel de Mediu, de care avea nevoie, si proiectul putea sa mearga mai departe. Administratorul drumului, Consiliul Judetean, s-a bucurat insa prea devreme.

Largirea drumului este din nou in impas, asa cum a anuntat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra in  INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de opiniatimisoarei.ro  si Orasul Timisoara din studiourile televiziunii regionale SUD VEST TV.

A fost depusa contestatie.

Banii alocati au depasit deja termenul de un an de zile. Am avut o situatie extraordinar de delicata. E un proiect foarte important, largirea la 4 benzi presupune de fapt fluidizarea traficului. La momentul depunerii documentatiei pentru obtinerea avizului de mediu cei de la Agentia de Mediu ne-au solicitat studiu de impact, un lucru rar intalnit la modernizarea unui drum, pentru ca exista deja acel drum, doar il modenizam la 4 benzi. Ok, aceasta a fost conditia din partea comisiei de la Agentia de Mediu, am demarat studiul de impact si de aici a inceput spectacolul. Acest studiu de impact, de 7 ori a fost contestat in comisia tehnica. Acum 3 saptamani am primit in sfarsit avizul pentru acest proiect. Ne am bucurat toti, la 2 zile am primit de la Agentia de Mediu ca se retrage avizul, ca a mai aparut o contestatie care nu a fost inregistrata in timp„, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Seful CJT a tinut sa clarifice situatia contestatiilor repetate, pe care mai multe voci le pun pe seama dezvoltatorilor imobliari din zona care nu sunt incantati ca nu vor mai putea face dupa bunul plac drumuri laterale catre drumul principal, drumuri care sa duca la viitoarele constructii .

Intr-un drum cu 4 benzi e obligatoriu la dreapta si sunt prevazute sensuri giratorii, faci cateva sute de metri in plus si dupa aceea mergi spre directia dorita, dar totusi pentru dezvoltatorii imobiliari, realizarea unui drum la 4 benzi si fluidizarea traficului cred ca aduce un plus la valoare imobiliara. Am ramas putin surprins de ce inseamna vehementa catorva locuitori din Mosnita pentru nerealizarea acestui proiect… Contestatiile nu sunt facute din partea dezvoltatorilor imobiliari efectiv, ci de niste persoane fizice pe care le-am si chemat la CJT ca sa mi explice de ce sunt asa vehemente. Mi-au contestat studiul de impact pentru ca 4 benzi presupune trafic greu, spuneau ele. Le-am explicat ca nu e vorba de trafic greu. Din contra, se elibereaza traficul, s-a dat drumul si la varianta de ocolire sud care va prelua traficul greu. Chiar va fi o zona deosebita, se va dezvolta Mosnita extraordinar. Trebuie sa recunosc ca nu am inteles punctul de vedere si vehementa de a respinge„, a declarat Calin Dobra.

Asadar, acum se asteapta solutionarea noii contestatii la avizul de Mediu pentru a se vedea daca situatia de deblocheaza, iar proiectul va putea fi in sfarsit demarat sau nu.

Largirea la 4 benzi de circulatie a DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua este prevazuta a se realiza cu bani de la bugetul local, in mare parte, prin Programul National de Dezvoltare Locala. Soseaua are o lungime de 4,1 km, iar valoarea este de 34.422.759 lei (inclusiv TVA). Din acesti bani, de la bugetul local se cheltuie 2.390.325 lei, iar de la bugetul de stat 32.032.434 lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Uite asa isi bat joc de oameni din zona… Vin alegerile si atunci puteti sa ii schimbati.

  2. Dar nu se poate afla numele aluia care depune contestatiile?Poate nu ii strica o vizita a unor cetateni pe la el pe la portita.

    • Am înțeles că este o doamnă care lucrează la….. mediu, de etnie maghiara, care locuiește pe principala, la ieșirea spre Albina /Lugoj, pe dreapta…. Așa ceva….

    • familia Lintia din Mosnita Noua este responsabila cu depunerea contestatiilor

  3. Băaaa dar spuneti cine tot contestă cretinilor sa putem sa ii dam in judecata…..sa vedem atunci când îi plimbam pe la tribunale ani de zile dacă mai au chef de contestații.. primărie de tot rahatul

    • Băăă psd-istule drumul este județean și aparține parohiei PĂCĂLICIULUI DOBRA pe care cu siguranță l-ai votat după cât te duce mintea.
      Primăria Timișoarei și al Mosniței nu are nimic comun cu acest proiect.
      SI mai ceva dacă chiar se va face va fi o catastrofă la fel ca drumul dintre GIROC si Timisoara unde au făcut tranșee cu adâncime de un metru pe margini iar mașinile parchează pe prima bandă.

      • Tu esti ala cu căruța aia cu numere de moșnița ce te tot plimbi prin buziașului jeg ordinar …de aia nu iti convine tie drum la 4 benzi si pista de biciclete ca tu mergi cu căruța…

  4. Agenția de Mediu este eminamente psd-istă deci al ciumei rosii care sabotează Timișoara de 30 de ani iar PĂCĂLICIUL DOBRA este mâna dreaptă al lui ALI BABA DE TELEORMANKISTAN care îi lucrează pe ziariștii incomozi în baie😂😂😂😂😂😂😂
    Aceiaș Agenție Ciumată sabotează locuitorii Timișoarei prin încăpățânarea de a nu muta ,,BUDA” de pe lina de tramvai care duce până în cartierul Steaua și Shopping City din Calea Șagului. DECI VOTAȚI PSD și PRO ROMÂNIA 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Ti-ai tras net si tu ba desteptule ? Mai citeste odata articolul , rapandulo ce esti !

  5. Hai sictir tuturor oltenilor angajati pe post de soareci in multinationale, cu o casa de “vis” de in camp,fara canalizare,astfalt… care si-au amanetat viitorul si fac gura mare ca au mega proprietati, iar naveta bara la bara la 5min de oras nu le mai convine – la fel traficul de duminica – severin timisoara. Mars la camp. Bastinasii nu au nici o problema 🙂

  6. Hai sictir tuturor oltenilor angajati pe post de soareci in multinationale, cu o casa de “vis” de in camp,fara canalizare,astfalt… care si-au amanetat viitorul si fac gura mare ca au mega proprietati, iar naveta bara la bara la 5min de oras nu le mai convine – la fel traficul de duminica – severin timisoara. Mars la camp. Bastinasii nu au nici o problema 🙂

  7. Ce tare!!! Cate dreptate ai,bravo…

  8. Asa da, sa faca gura mare acolo la ei in tziganie…

    • Voi oltenii care locuiti in Dumbravita ati transformat o zona rezidentiala de lux in ceea ce seamana tot mai mult a groapa de gunoi numita oltenia.Nu stiu care dintre noi a fugit de acasa de foamete…si daca voi sunteti asa de harnici si destepti de ce dracu o parte din oltenia este considerata zona defavorizata,iar cealalta zona bate recordul la saracie.Asa ca nu stiu care e mai puturos…Jet la voi in oltenia si fiti acolo sefi si harnici…noi ne descurcam asa cum ne-am descurcat si fara voi.
      PS:De cand ati venit voi aici tot mai multe multinationale isi inchid portile….ati pus voi in cur Italia…

  9. Păi și agențiile astea de stat or fi conduse de cine? Ba da nu va mai opriți cu prosteala? PSD se vaită că nu îl lasă PSD să facă proiect…. că ei ar face și ar drege. Și prostul se uita la latrina trei și crede tot … statul paralel si DNA ne doare acum pe toți.

  10. Noi oltenii din multinationale stam in Dumbravita. Hai sictir tie banatean puturos

  11. Organizatia judeteana PSD este stup de olteni, si degeaba. Drumul nu se largeste din alta cauza. Bastinasii oricum nu vor sa ajunga la Dumbravita

  12. Plange Dobra , nu poate face nimic din cele multe ….stadion , sala de sport , drum cu 4 benzi , avem un consilul judetean de toata jena , la primarie avem pnl-ist nu a facut nimic la judet avem psd-ist tot nimic nu a facut !

  13. Pentru cunoscători, cei mai vechi băștinași sunt bănățeni (romani și maghiari) care sunt în minoritate…. fata de Bihoreni, moldoveni, caraseni și mai nou olteni. Cei care au cumpărat proprietăți, după 98-2000 au contribuit decisiv la ridicarea Mosnitei.Nici cei dinainte și nici cei stabiliți de curând nu ar trebui să facă,, gura mare”…. Comuna nu era nimic dacă nu era în apropierea Timisorii….

  14. Oltene ce ai mai , de vorbesti asa frumos ?

  15. Mi se pare penibil nivelul discutiilor pentru un subiect atat de important. Drumul nu se largeste pentru mosnitenii vechi sau mosnitenii noi, banateni sau olteni, romani sau maghiari. Drumul se largeste pentru toti cei care il tranziteaza si este un drum extrem de circulat, din mai multe motive: dezvoltarea imobiliara din zona, utilizarea ca acces in oras pentru timisorenii din zona de sud (evitand sa traverseze orasul la ore de varf), tranzit catre Buzias si Lugoj, etc.
    Nu cred ca incape indoiala ca drumul trebuie largit. Nu afecteaza pe nimeni, deoarece intre limita drumului si limita proprietatilor privata va ramane o distanta de aprox. 20m, care este suficienta. Aceasta lucrare va aduce doar beneficii: fluidizare, siguranta rutiera, iluminat corespunzator, etc…

  16. Stie cineva cum se numeste persoana care depune contestatii? Intreb pentru un prieten!

    • Sa nu uiti sa transmiti mai departe.

  17. Va rog sa stati la rand stimabililor
    Pacienta
    De 10 ani astept 4 benzi Timisoara – Dumbravita – Giarmata Mare – A1
    Deja ar trebui 6 benzi dar din pacate Rumanu are mintea scurta si mai si uita repede
    Din 2012 de cand au venit la putere , din nou , PSD -ul nu a investit in infrastructura , cel mult a mai carpit pe ici pe colo sa scoata ochii la fraieri , localnici si avanita de a valma
    No coment

  18. NU VREM DRUM CU

  19. NU VREM DRUM CU PATRU BENZI VREM CU SASE, SAU SAIZECI