Noutati :

Veste buna pentru mii de soferi. Largirea la 4 benzi a drumului dintre Timisoara si Mosnita ar putea incepe in scurt timp. Proiectul a scapat de inca o piedica

23 ianuarie, 2019 - 09:10 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro a scris in mai multe randuri, un scandal mocnea in jurul deschiderii santierului pentru largirea drumului dintre Timisoara si Mosnita, atat de asteptat de mii de soferi.

CITESTE SI: Scandal urias pe proiectul de largire a drumului dintre Timisoara si Mosnita. Localnicii se pregatesc de proteste. Cine ‘franeaza’ deschiderea santierului si ce interese stau in spate 

Cu finantarea aprobata inca de acum un an, proiectul de largire la 4 benzi a drumului judetean care face legatura intre Timisoara si Mosnita batea pasul pe loc din pricina unui singur aviz – cel de la Agentia pentru Protectia Mediului Timis, pe care institutia refuza sa il acorde.

Cei de la Mediu cereau lamuriri peste lamuriri inca de acum doi ani, iar lucrarea trebuia demarata in toamna. Mai multe voci au sustinut ca in spatele acestei intarzieri se aflau interese ale unor dezvoltatori imobiliari din zona.

Localnicii chiar se pregateau de proteste, insa lucrurile s-au lamurit miercuri cand Agentia pentru Protectia Mediului a dat in sfarsit acest ultim aviz.

Am vesti bune, am trecut astazi de comisie, avem un aviz favorabil din partea celor de la Mediu. Procedural, vom astepta undeva la 10 zile, atat cat trebuie sa stea anuntul pe site. Speram sa nu mai fie contestatii asupra avizului si, in conditiile in care peste 10 zile il primim, putem considera ca lucrarea isi urmeaza pasii normali. Mai trebuie facuta licitatia pentru executie. Daca a trecut de comisie astazi, inseamna ca ei s-au lamurit in privinta tuturor aspectelor„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro primarul din Mosnita Noua Florin Bucur.

Ma bucur ca s-a ajuns la partea finala, a fost dat avizut pentru proiectul privind largirea la 4 benzi de la Timisoara la Mosnita Noua. Dupa transmiterea avizului de catre Agentia de Mediu urmeaza finalizarea proiectului si demararea licitatiei pentru executie. Daca totul decurge bine, am putea in toamna sa avem desemnat executantul lucrarilor. Cred ca pana in 2020 putem sa discutam de finalizarea lucrarilor si de rezolvarea unei probleme importante de infrastructura rutiera tinand cont ca drumul este unul foarte aglomerat”, a declarat  pentru opiniatimisoarei.ro Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Largirea la 4 benzi de circulatie a DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua se va realiza cu bani de la bugetul local, in mare parte, prin Programul National de Dezvoltare Locala. Soseaua are o lungime de 4,1 km, iar valoarea este de 34.422.759 lei (inclusiv TVA). Din acesti bani, de la bugetul local se cheltuie 2.390.325 lei, iar de la bugetul de stat 32.032.434 lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. incredibil. daca si cu parca sar putea :). 8 luni sa desemnezi jn executant :))))))). asta daca nu contesta nimeni.
    Mi se pare exagerat si cred ca lucrurile sant tergiversate intentionat.

  2. De ce nu se continua cu 4 benzi si pe DN6 de la giratoriul cu aeroport se poate continua prin stg. liniei ferate pana la iesirea de la Izvin!???????