Statie noua de curent, de 10 milioane de euro, in Timisoara

TIMISOARA. E-Distributie Banat construieste o statie de transformare prin care sa suplimenteze energia actuala cu 50 de megavolti amperi cu ajutorul a doua transformatoare.

CITESTE SI: Inca 3 luni nu se va da cu matura pe strazile din Timisoara? De cand si cum va face luna si bec cele 1227 de strazi firma de curatenie care a castigat licitatia 

E-Distributie Banat a inceput un proiect in valoare de 10 milioane de euro pentru constructia unei statii de transformare noi la Dumbravita, in nordul orasului Timisoara, pentru a imbunatati calitatea serviciului de distributie si siguranta in alimentarea cu energie electrica, precum si pentru a oferi posibilitati mai bune de conectare de noi consumatori.

Statia de transformare va fi construita pe un teren achizitionat recent de catre E-Distributie Banat. Societatea a prezentat proiectul Primariei Dumbravita si a initiat procesul de obtinere a autorizatiilor necesare. Constructia proiectului este prevazuta sa inceapa in trimestrul 4 al acestui an, iar finalizarea este estimata pentru primul trimestru al anului 2021.

CITESTE SI: ‘Mi-am spart dintii’. Ce-a putut descoperi un pofticios in virsli 

Noua statie va avea o capacitate totala de 50 MVA (Mega Volt Amper), cu posibilitati de amplificare, asigurata de doua transformatoare 110/20 kV, ceea ce va permite asigurarea consumului clientilor din zona alimentati in prezent din alte surse, precum si racordarea de noi consumatori, casnici si industriali, din zona aflata in nordul Timisoarei.

Statia va fi alimentata din linia electrica de inalta tensiune (110 kV) din apropiere si va fi introdusa in sistemul Telecontrol al companiilor E-Distributie, ceea ce va permite operarea si efectuarea manevrelor de la distanta, din dispecerat, reducand timpii de interventie si imbunatatind calitatea serviciilor. Statia de transformare va fi dotata cu echipamente noi, compacte, cu eficienta sporita, consum propriu redus si riscuri minime pentu mediu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.