Spre vest, prin locul unde se intalnesc trei granite. Descoperire facuta de politistii de frontiera în zorii zilei

Ruta migrantilor care vor sa ajunga in vestul Europei trece pe teritoriul Romaniei prin vecinatatea multor localitati de frontiera. Beba Veche, localitatea langa care se intalnesc granitele Romaniei, Serbiei si Ungariei este unul dintre punctele in care politistii au mult de lucru.

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Sanicolau Mare au descoperit doi cetateni din Kosovo care incercau sa intre in Romania, fara acte, venind pe jos din Serbia.

In 19 ianuarie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare – I.T.P.F. Timisoara care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat doua persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre Romania, la aproximativ 250 m de linia de frontiera, in apropierea localitatii Beba Veche, judetul Timis”, transmit politistii de frontiera din Timis.

Pentru ca nu au putut explica ce acuta acolo, cei doi au fost condusi la sediul Politiei de Frontiera, pentru cercetari. Asa s-a stabilit ca este vorba despre doi barbati, ambii de 35 de ani, din Kosovo, care doreau sa ajunga intr-un stat dion vestul Europei. Ei aveau interdictie de a intra in spatiul Schengen, asa incat au incercat sa treaca granita ilegal.

Cei doi sunt cercetati pentru trecere frauduloasa a frontierei, iar autoritatile sarbe au fost anuntate pentru ca cei doi sa fie retrimisi in tara vecina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.