Avem cladiri tot mai inalte. Utilaj pentru interventii la inaltime, cumparat de Primaria Timisoara pentru ISU Banat

TIMISOARA. Primaria Timisoara a cumparat un utilaj, pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat, cu care se poate interveni la inaltime. Achizitia a fost facuta cu bani de la bugetul local.

CITESTE SI: E oficial. Primaria cumpara 22 de camere video cu aproape 2 milioane de lei ca sa extinda sistemul de supraveghere in centrul orasului si pe malurile Begai, la Timisoara 

Ieri a venit utilajul pentru interventii in situatii de urgenta. Primaria l-a cumparat si va fi dat spre folosinta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat. Pana la 42 de metri inaltime ajunge, iar cei de la ISU spun ca este un model unic. Noi ne-am pregatit pentru situatii de urgenta care pot aparea. Avem la Openville o constructie de 28 de etaje, va mai aparea una la ILSA de 30 de etaje. Trebuie sa fim pregatiti sa salvam vieti, bunuri„, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Utilajul a costat 820.000 de euro si, potrivit edilului, orice manevra se deschide extrem de repede.

O autoscara pentru interventii la inaltime a fost cumparata, in urma cu doi ani, de Consiliul Judetean Timis. Acea autoscara poate interveni la 70 de metri inaltime si a costat peste 5 milioane de lei. Aceasta este deja folosita de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.